Type to search

SPRÁVY

VIDEO: Nechutný ŠKANDÁL v materských škôlkach!

 

Česká konzervatívna organizácia Tradiční rodina z.s. upozornila na serveri YouTube na nedávny dokument nemeckej stanice ARD a rakúskej televízie ORF o podozrivej nadácii pôsobiacej v mnohých nemeckých škôlkach, ktorá mala umožňovať prístup pedofilom ku deťom v predškolskom veku. Podobná organizácia údajne pôsobí aj v Českej republike.

 

Tradiční rodina z.s. uvádza, že Nemeckom a Rakúskom otriasa škandál týkajúci sa sexuálneho a fyzického zneužívania detí v materských školách. Nadácia „Open Play“ tu čelí ťažkým obvineniam z poskytovania služieb pedofilom a následnému prístupu do materských škôl, kde v rámci hier malo podľa výpovedí detí a ich rodičov dochádzať k zneužívaniu.

 

Nemecká verejnoprávna televízia ARD v spolupráci s rakúskou verejnoprávna ORF natočili spoločne reportáž, v ktorej odkryli praktiky odohrávajúce sa za múrmi materských škôl. „Česká televízia, hoci rovnaká nadácia pôsobí aj v slovenských školských zariadeniach, nepriniesla ako verejnoprávne médium jedinú správu.“

 

 

Za týmto hrami stoji skupina „Original Play“ ktorá to považuje za „pedagogický koncept“. Skupina prostredníctvom internetu usporadúva workshopy za poplatok zhruba 250 eur.

 

Podľa nemeckej televízie však ide o jednoduchý spôsob, ako sa môže pedofil dostať do úzkeho kontaktu s malými deťmi. „V niektorých prípadoch hry viedli ku zneužitiu či znásilneniu,“ informuje televízia.

Zdá sa tak, že ide o dobre organizovaný systém. Jeden z rodičov uviedol, že im bolo povedané, že pôjde o prednášku istého Američana o alternatívnom vzdelávaní, no následne na stretnutie s deťmi vo vzdelávacom zariadení prišlo najmenej deväť cudzích ľudí, ktorí potom realizovali zvrátené hry.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak