Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

Pozrite sa, aké vážne problémy spôsobujú migranti!

 

Francúzska vláda vydala „akčný“ plán, ktorý má podľa nich vyriešiť problémy v parížskej štvrti Seine-Saint-Denis – 10,000 eur pre pracovníkov, ktorý tam ostanú pracovať.

 

Toto opatrenie je len jedno z 23 opatrení, ktoré vydala francúzska vláda minulý týždeň kvôli narastajúcim problémom v tejto No-go zóne. Zároveň sa do parížskej štvrti vyšle ďalších 150 policajných dôstojníkov, ktorý majú za úlohu dohliadať a udržiavať poriadok a zrenovujú sa dve policajné stanice za 30 miliónov eur v priebehu 3 rokov.

 

Suma 10.000 eur je ponúknutá pre rôzne povolania zaoberajúce sa verejným sektorom vrátane učiteľom.

 

Migranti na slovenských hraniciach spravili poriadny rozruch!

Na slovensko-rakúskom hraničnom priechode Jarovce – Kittsee objavili policajti….

 

Rovnakým spôsobom na narastajúce problémy v No-go zónach reagovalo už Švédsko. V lete tohto roka sa rozhodlo zvýšiť učiteľský plat, ktorý ich mal udržať v problémových, často kriminálnych oblastiach.

 

No-go zóna Seine-Saint-Denis je pre vládu dlhodobo známa. Štúdia ukázali, že v oblasti žije okolo 400.000 nelegálnych imigrantov.

 

 

Minulý rok bývalý francúzsky štátny tajomník Philippe de Villiers tvrdil, že jeho brat generál Pierre de Villiers, ktorý v roku 2017 rezignoval na funkciu náčelníka štábu obrany, varoval prezidenta Macrona pred nebezpečenstvom, ktoré predstavuje rastúce bezprávie na predmestí Paríža.

 

(Počas posledných niekoľkých rokov mnohí vyjadrili vážne obavy týkajúce sa oblasti Seiny-Saint-Denis, v neposlednom rade kvôli vysokej úrovni islamskej radikalizácie v tejto oblasti)

 

„Pokiaľ na predmestí vzniknú ďalšie a ešte násilnejšie povstania, nebudeme im môcť čeliť: chýbajú prostriedky, chýbajú muži (policajti). To je realita francúzskej politickej situácie,” uviedol.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak