Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ŠKANDÁL! Neuveríte, čo spája Andreja Kisku s mafiánom Žembom

Edita Silna
Edita Silna nov 12

 

Prezident Andrej Kiska údajne opakovane kšeftoval s pozemkami. Od pochybných ľudí a nedôveryhodných firiem, ktoré mali mať blízko popradskému podsvetiu mal prezident viackrát kupovať pozemky, ktoré boli len tesne predtým, ako ich získal Kiska, pokútnym spôsobom vydražané.

 

Andrej Kiska mal opakovane kupovať pozemky od firiem a ľudí, ktorí mali mať kontakty na vtedajšieho popradského mafiánskeho bossa Ondreja Žembu blízkeho Mikulášovi Černákovi a Milana Reichela, ktorý bol tiež spájaný s podsvetím. Malo ísť o podobné podvody, aký sa stal v roku 1999 so zubárom Jánom Francom, ktorý spor proti Kiskovi vyhral.

 

(Žembu v minulosti spájali s dvoma mafiánskymi vraždami, pričom na neho prstom ukázal sám Černák. Pod Tatrami ho prezývali Pán Tatier)

 

Vplyvní ľudia a firmy mali pozemky získať pochybným vydržaním po čudných notárskych zápisniciach a pochybných prevodoch na katastri. Kiska týmto spôsobom údajne získal aj Francov pozemok vo Veľkom Slavkove, čo prezident odmieta. Kiska mal podobným spôsobom získať ešte jeden pozemok, ktorý bol spájaný so skupinou, ktorá bola v Poprade v danom čase známa kontaktmi s podsvetím.

 

(Na snímke sporný pozemok vo Veľkom Slavkove)

 

V tomto období bol prezident v Poprade vplyvný podnikateľ v nebankovom biznise. „Každý čo niečo v Poprade znamenal, danú skupinu vtedy dobre poznal,“ uviedol zdroj, ktorý údajne pozná pomery v Poprade.

 

MUSÍTE VIDIEŤ: Zoznam káuz bývalého prezidenta Kisku!

Spoločne sa pozrime, aké kauzy má na krku náš bývalý prezident Andrej Kiska a o čom by ste mali rozhodne vedieť!

 

Zubár Ján Franc vyhral spor s prezidentom o pozemky vo Veľkom Slavkove. Kauzu možného podvodu na Francovi stále vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA), informuje portál Pravda, ktorý zároveň zistil, že vyšetrovanie sa malo rozšíriť o ďalšie prípady, za ktorými má byť údajná podtatranská pozemková mafia. Po tom, ako uspel Franc sa na NAKA údajne obrátili aj ďalší ľudia, ktorí sa cítia byť podvedení.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak