Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ĽSNS a Sme rodina menia názvy strán! My vieme prečo

 

Politické strany a hnutia už nesmú byť pomenované po svojich predstaviteľoch alebo členoch prípravného výboru.

 

Dve parlamentné strany upravili zhruba štyri mesiace pred voľbami svoje názvy. Urobili tak kvôli zmene príslušného zákona, podľa ktorého politické strany a hnutia už nesmú byť pomenované po svojich predstaviteľoch alebo členoch prípravného výboru.

 

Podľa registra politických strán a hnutí krajne pravicová strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, na čele ktorej stojí Marian Kotleba, pod týmto názvom vystupovala len do utorka.

 

TAKTO chcel Kočner upratať Harabina s Kotlebom!

Najnovšie sa v konverzácii ocitli aj reprezentanti antisystémových hnutí Štefan Harabin a Marian Kotleba…

 

Strana sa premenovala na Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

 

Prípadnú povolebnú spoluprácu s ĽSNS už vylúčili predstavitelia viacerých politických strán. Šéf najsilnejšej vládnej strany Smer Robert Fico ĽSNS priamo naopak neodmietol. Povedal však, že Smer nemôže spolupracovať s extrémistami a tými, ktorí sú proti EÚ.

 

Práve ĽSNS sa stavia kriticky voči EÚ či NATO a tiež obhajuje vojnový slovenský štát, ktorý bol spätý s nacistickým Nemeckom.

 

(Svoj názov upravilo tiež opozičné hnutie Sme rodina – Boris Kollár, ktoré z neho zmazalo meno aj priezvisko svojho lídra)

 

Novela zákona o politických stranách tiež stanovila najnižší počet členov strán a hnutí, ktoré sa chcú zúčastniť volieb. Koalícia tiež presadila obmedzenie vo financovaní volebnej kampane.

 

Parlamentné voľby sa uskutočnia 29. februára 2020.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak