Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Prezidentka Čaputová prehovorila o migrantoch! Pozrite sa, čo si myslí

 

Slovenská prezidentka hovorila aj o spolupráci v rámci V4.

 

Otázka migrácie je problém celej Európskej únie a na riešení sa musia podieľať aj tí, ku ktorým utečenci nesmerujú. V rozhovore s francúzskym listom Le Monde to povedala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa v stredu zišla s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

 

V rozhovore, v ktorom padali otázky o rozdieloch medzi členmi V4, Čaputová povedala, že sa toto zoskupenie musí vrátiť k hodnotám, ktoré stáli na počiatku jeho vzniku: európskej jednote, demokracii a právnemu štátu.

 

Andrej Kiska sa vyjadril na adresu migrantov! Neuveríte, čo o nich povedal

Bývalý prezidenti tvrdí, že Slovensko musí ukázať, aké je moderné a najlepšie to urobí tým, že….

 

„Musíme byť medzi krajinami, ktoré hľadajú riešenia (migrácie), aj keď do našej krajiny utečenci nesmerujú. Je pravda, že v našom regióne je to citlivá téma, pretože nie sme zvyknutí na rozdielnosti, iné kultúry, iných ľudí,“ povedala Čaputová.

 

Podľa nej je potrebné na jednej strane rešpektovať obavy ľudí a brať na ne ohľad, ale zároveň sa podieľať na hľadaní riešení, ako je posilnenie hraníc, rozdeľovanie utečencov, ktoré bude fungovať, a riešenie príčin, nie dôsledky migrácie.

 

(2 819 je počet cudzincov, ktorí v roku 2018 nelegálne prekročili hranice alebo sa neoprávnene zdržiavali na území)

 

Niekoľko otázok sa týkalo vzťahov členov skupiny V4 a Čaputová vyhlásila, že Slovensko, ktoré ako jediné v zoskupení prijalo euro, je z vyšehradskej štvorky najlepšie integrovanú krajín do EÚ.

 

FOTO: Obrovský trapas Čaputovej na verejnosti!

Prezidentka Zuzana Čaputová (46) je odo dňa nástupu do svojej funkcie obklopená rôznymi odborníkmi…

 

Skupina V4 by podľa nej nemala riešiť len vlastné, regionálne problémy, ale mala by uvažovať v mene celého európskeho spoločenstva, byť jeho aktívnym partnerom a vrátiť sa k zásadám, na ktorých vznikla, čo je európska jednota, demokracia a právny štát.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak