Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ODHALENIE: Takto krátil dane bývalý prezident Andrej Kiska!

 

Bývalá hlava štátu Andrej Kiska (54) lieta v škandále. Spolu s bratom Jaroslavom šéfuje firme KTAG, na ktorú si pred pár rokmi posvietili prešovskí daniari.

 

Zistili, že spoločnosť krátila na dani z príjmu a po neľútostnom verdikte kompetentných museli v Kiskovej firme siahnuť hlboko do vrecka. Doplatili daň 27 114 € a penále 2 711 €. Kameňom úrazu malo byť porušenie daňových predpisov, keď KTAG malo zneužiť právomoci a zadotovať kampaň svojho spolumajiteľa z podnikového účtu. 

 

Jednou nohou v base? Toto je ZOZNAM KÁUZ exprezidenta Kisku

Spoločne sa pozrime, aké kauzy má na krku náš bývalý prezident Andrej Kiska a o čom by ste mali rozhodne vedieť!

 

Na povrch vyplávala čierna minulosť firmy KTAG, ktorú vlastní bývalý prezident Andrej Kiska spolu so svojím bratom Jaroslavom. Spoločnosť sa dostala na mušku prešovských daniarov prvýkrát v roku 2014. Najskôr sa nestotožnili s procesom účtovania a s odpočtom DPH. Spoločnosť musela zacvakať daň vo výške 9 227 € a zároveň penále mastných 15 543 €. Daniari s Kiskovou firmou neskončili a posvietili si na ňu v roku 2015, tentoraz mala krátiť na dani z príjmu. Za previnenie doplatila daň 27 114 eur a penále v sume 2 711 €. Podnet preverovala aj prešovská polícia, ktorá nakoniec šetrenie zastavila a uzavrela, že nešlo o spáchanie trestného činu. Policajti sa k prípadu do uzávierky nevyjadrili. O celej problematike médiá informoval anonym. „Chcem poprosiť kohokoľvek, že ak má voči mne výhrady, nech mi to povie otvorene, a aby sa tu neposielali anonymy,“ vyjadril sa Kiska.

 

(Prípad krátenia daní za dverami firmy KTAG súvisel aj s financovaním Kiskovej prezidentskej kampane. Daňové predpisy mala spoločnosť porušiť, keď firma minula peniaze na Kiskovo zviditeľnenie, ale zaúčtovali si ich do firemných nákladov)

 

„Predpokladal som, že tak, ako je to účtované, je to v poriadku,“ vyhlásil Andrej Kiska. Ten si firmu vybral aj preto, že má 24-ročnú prax, a sám priznal, že netušil, že náklady na kampaň účtujú nesprávne. „A rád by som videl, či podobná kontrola ako u KTAG prebehla aj u iných kandidátov,“ dodal na záver prezident Kiska.

 

ŠKANDÁL! Neuveríte, čo spája Andreja Kisku s mafiánom Žembom

Prezident Andrej Kiska údajne opakovane kšeftoval s pozemkami. Od pochybných ľudí a nedôveryhodných firiem…

 

Súhrn:

2014 – Na kontrolu prišli prešovskí daňováci, ktorí sa nestotožnili s postupmi účtovania a s odpočtom DPH. KTAG tak ihneď uhradil DPH vo výške 9 227 € a penále 15 543 €.

2015 – Prešovskí daniari opäť vykonali na základe tých istých faktúr ďalšiu kontrolu v spoločnosti KTAG, tentoraz na daň z príjmu.

2015 – Daňováci za rok vypočuli dodávateľov a preverili náklady firmy.

2015 – Podnet začali preverovať prešovskí policajti.

2016 – Daniari vyrukovali s verdiktom, podľa ktorého musela firma doplatiť na dani z príjmu 27 114 € a penále 2 711 €.

2016 – Rozhodnutie sa stalo právoplátné a spoločnosť zaplatila.

2016 – Policajti oznámili KTAG, že nevidia dôvod na pokračovanie vyšetrovania.

2017 – Médiá dostali od anonyma podnet na previnenie Kiskovej firmy.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak