Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TOTO je zásadný rozdiel medzi Pellegrinim a Kiskom!

Edita Silna
Edita Silna nov 19

 

Počas prezidentovania Andreja Kisku (Za ľudí) sa odohralo mnoho závažných udalostí, ktoré otriasli celým Slovenskom. Tou najzávažnejšou bola nepochybne vražda novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Ďalšia tragická udalosť zasiahla Slovensko len nedávno, keď pri havárii autobusu zahynulo 12 ľudí. Premiér Peter Pellegrini (SMER-SD) sa však zachoval úplne inak ako bývalý prezident.

 

Andrej Kiska sa po vražde Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej v médiách snažil obhajovať skutočnosť, prečo naďalej pokračoval vo svojej lyžovačke v Alpách s rodinou a nevrátil sa na Slovensko. „Vražda dvoch mladých ľudí bola šokujúca vec. Bol som pár hodín od Bratislavy. Keď som sa to dozvedel, pomyslel som si, že keď ľudí zavraždia, nikto zo začiatku nevie, prečo sa to stalo, ako sa to stalo,” začal vysvetľovať Kiska. 

 

Pellegrini PREHOVORIL: Vieme, kto stojí za kauzou Gorila a kto sú Kočnerovi ľudia vo vláde!

Premiér víta vyšetrovanie kauzy Gorila. Je to podľa neho ďalšia očistná fáza Slovenska…

 

„Okamžite som vyjadril úprimnú sústrasť a spojil som sa s mojimi ľuďmi a požiadal ich, aby ma informovali priebežne o všetkom v súvislosti s prípadom. Bol som presvedčený, že polícia a orgány činné v trestnom konaní hneď od začiatku budú konať tak, ako majú,” obhajoval svoju prítomnosť na lyžovačke a neprítomnosť vo vlastnej krajine exprezident, ktorému pritom podľa jeho vlastných slov stačilo len pár hodín na to, aby sa vrátil späť do Bratislavy.

 

Keď pred pár dňami zasiahla Slovensko obrovská tragédia, pri ktorej zatiaľ zahynulo 12 ľudí a ďalších 20 sa zranilo, Peter Pellegrini urobil presne to, čo sa od neho ako premiéra očakáva. Neváhal ani chvíľu, okamžite po vypočutí tragických správ prerušil pracovnú cestu na Cypre a vrátil sa späť na Slovensko. Cyprus je pritom od Slovenska vzdialený viac ako 2000 kilometrov! „Stojíme na mieste jednej z najväčších tragédii v našej histórii, čo sa týka ťažkých dopravných nehôd. Pohľad na to miesto je naozaj hrozivý. Až človeka mrazí, keď vidí, čo sa tu stalo,” vyhlásil premiér Pellegrini po príchode na miesto nehody.

 

Jednou nohou v base? Toto je ZOZNAM KÁUZ exprezidenta Kisku

Spoločne sa pozrime, aké kauzy má na krku náš bývalý prezident Andrej Kiska a o čom by ste mali rozhodne vedieť!

 

Počas cesty späť na Slovensko stíhal komunikovať s ministerkami zdravotníctva a vnútra, a dal im príkazy, aby koordinovali činnosť záchranných a bezpečnostných zložiek. „Cítim nesmiernu ľútosť k všetkým obetiam a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ povedal premiér. 

 

Vo vyspelých krajinách pri závažných udalostiach prezidenti, premiéri ani ministri nezostávajú dovolenkovať, ale sú prítomní v krajine. Týmto pravidlom sa však riadia len politici, ktorí sa o svoju krajinu skutočne zaujímajú. Druhým je prednejší oddych a dovolenka.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak