Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Kotleba pôjde pred súd! Pozrite sa, čo mu hrozí

Edita Silna
Edita Silna nov 21

 

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vytýčil termín hlavného pojednávania s predsedom ĽSNS Marianom K. v kauze kontroverzných šekov pre chudobných na koniec januára budúceho roku.

 

Ako vyplýva zo stránky ŠTS, pojednávanie je naplánované na dva dni a to na 29. a 30. januára. Obžaloba v tejto veci bola podaná na súd 28. októbra a spisový materiál k veci má viac ako 2000 strán.

 

“Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 28. októbra obžalobu na Mariana K., obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd,” informovala TASR koncom októbra hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ako priblížila, skutok sa stal v marci 2017 na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici. Marian K. odovzdal takmer pred 400 pozvanými hosťami trom zúčastneným rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov, ktoré boli vystavené na sumu 1488 eur.

 

Neuveríte, kto chcel zdiskreditovať Mariana Kotlebu!

Na internete sa objavila nahrávka z roku 2014, na ktorej je hlas veľmi podobný Prochádzkovi a Matovičovi…

 

“Pričom číslo 1488 je známe a používané v symbolike extrémistov, a je spojením čísel 14 (14 slov Davida Lanea, pravicového teroristu) a 88 (ôsmym písmenom v abecede je H, pričom HH je skrátený tvar nacistického pozdravu ‘Heil Hitler!’), čím verejne a na mieste verejnosti prístupnom najmä používaním hesiel prejavoval sympatie k rasistickej a (neo)nacistickej ideológii,” dodala ďalej hovorkyňa.

 

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR v júli zamietol sťažnosť prokurátora ÚŠP voči rozhodnutiu ŠTS v Pezinku, ktorý na jeseň minulého roka už raz zamietol obžalobu na predsedu ĽSNS v kauze šekov pre chudobných. NS SR sa vtedy stotožnil s názorom súdu prvého stupňa, pokiaľ ide o procesné pochybenie týkajúce sa porušenia obhajobných práv obvineného.

 

 

Kotleba má vážny problém! Pozrite sa, ako ho dobehla minulosť

Skutok sa stal v marci 2017 na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak