Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Chceli by ste vládu s Kotlebom a Harabinom? Prieskum priniesol jasnú odpoveď

 

Agentúra zisťovala u ľudí názor na možnú budúcu vládnu koalíciu, ak by sa opierala o podporu strany Mariana Kotlebu ĽSNS. Takú istú otázku dostali aj v prípade podpory strany Vlasť, ktorej lídrom je Štefan Harabin. Prieskum realizoval Focus od 15.10. do 22.10. tohto roka na vzorke 1021 respondentov.

 

Celá prvá otázka znela: „Do akej miery je pre Vás osobne prijateľné, aby sa budúca vládna koalícia, ktorá vzíde z nasledujúcich parlamentných volieb, opierala o podporu Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko?“ Takáto koalícia by bolo neprijateľná pre 67 percent všetkých oslovených. Opačne odpovedalo 27 percent ľudí. A takmer šesť percent sa nevedelo rozhodnúť.

 

(Koalícia so stranou ĽSNS alebo Vlasť je neprijateľná pre viac ako dve tretiny ľudí)

 

Prieskum sa týkal aj voličov jednotlivých politických strán. Napríklad, takúto koalíciu považuje za neprijateľnú viac ako 61 percent voličov strany Smer-SD. Prijateľné je to pre takmer 34 percent ľudí a neviem odpovedalo päť percent. Voliči koalície strán Progresívne Slovensko a Spolu-občianska demokracia považujú spomínanú koalíciu za neprijateľnú, a to takmer 80 percent z nich.

 

Harabinova strana Vlasť ide do boja! Pozrite sa, aké zmeny sľubuje

Ekonomický a sociálny program strany Vlasť sa bude riadiť tromi princípmi…

 

Druhá otázkou bola: „A do akej miery je pre Vás osobne prijateľné, aby sa budúca vládna koalícia, ktorá vzíde z nasledujúcich parlamentných volieb, opierala o podporu strany Štefana Harabina Vlasť?“ Výsledky dopadli podobne. Možnú koalíciu by za neprijateľnú považovalo 70,5 percenta ľudí. Naopak, za prijateľnú, ju vidí 24,1 percenta oslovených. „Neviem“ odpovedalo v tomto prípade 5,4 percenta.

 

(Koalícia so stranou ĽSNS alebo Vlasť je neprijateľná pre viac ako dve tretiny ľudí)

 

Poznáme skutočný dôvod, prečo pôjde strana Vlasť do volieb samostatne!

Harabin po rokovaní so šéfom ĽSNS uviedol, že do volieb pôjde samostatne…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak