Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Riaditeľ vojenského spravodajstva Balciar má obrovské majetky! Neuveríte, odkiaľ na ne vzal

 

Syn šéfa vojenských tajných dostal do daru luxusný byt v Bratislave. Hodnota nehnuteľností rodiny Jána Balciara prekročila magickú hranicu troch miliónov, väčšinu spoluvlastní štvorhviezdičkový generál.

 

Šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar nedokáže už vyše pol roka verejnosti dôveryhodne vysvetliť, ako a za čo získal početné nehnuteľnosti vrátane apartmánov na Táľoch a v Chorvátsku. Najnovšie zistenia Aktuality.sk ukazujú, že rodák z Rimavskej Soboty sa dostal k miliónovým majetkom aj vďaka darom v rámci rodiny.

 

Štedrým darcom pritom nie je nik iný ako otec šéfa vojenských tajných. Takmer 80-ročný dôchodca potešil lukratívnymi nehnuteľnosťami nielen syna, ale i vnuka. Kým šéfovi Vojenského spravodajstva s hodnosťou štvorhviezdičkového generála daroval 12 apartmánov v štýlových chatách na Táľoch a pozemok v Bystrej, skrátka neobišiel ani jeho syn.

 

Aktuálna hodnota nehnuteľného majetku Balciarovcov predstavuje úctyhodnú sumu – viac ako tri milióny eur. Väčšina z vyše dvadsiatky nehnuteľností pritom patrí šéfovi vojenských tajných, ktorý pôsobí prakticky celý profesijný život v štátnej správe a už viac ako tri desaťročia mu prináleží plat štátneho zamestnanca.

 

Zbrane, byty, balík peňazí – Bašternák PRIŠIEL O VŠETKO! Majetok v hodnote…

Štvorizbový byt, štyri garáže, niekoľko zbraní, čosi vyše 12-tisíc na bankovom účte…

 

Hoci má 30 rokov, na rozdiel od väčšiny rovesníkov sa môže pochváliť vlastníctvom luxusného bytu s veľkorysou rozlohou, ktorý sa nachádza na najvyššom pochodí obytného projektu Avidol v hlavnom meste.

 

Byt v populárnej bratislavskej mestskej časti Trnávka s rozlohou 110 metrov štvorcových a 40-metrovou terasou mu daroval starý otec. Odhadovaná hodnota nehnuteľnosti sa dnes pohybuje od 210- do 250-tisíc eur.

 

Otec šéfa spravodajskej služby, zodpovedajúcej za spravodajské zabezpečenie obrany, obranyschopnosti a bezpečnosti Slovenska, odmietol povedať, odkiaľ zobral peniaze na bratislavský byt. Rovnako postupoval aj v minulosti, keď sa ho pýtali na kúpu 12 apartmánov v turisticky atraktívnej lokalite Nízkych Tatier, ktoré neskôr daroval synovi.

 

Balciar najstarší ich kúpil od podnikateľa Vladimíra Brodňana. Bývalý investičný šéf Penty spoluvlastní napríklad Výskumný ústav zváračský, od ktorého si prenajíma budovu ministerstvo spravodlivosti.

 

 

Späť však k štedrému darcovi a jeho synovi, ktorý sa stal šéfom Vojenského spravodajstva po marcových parlamentných voľbách v apríli 2016. Exzástupca kontroverzného šéfa vojenských tajných Ľubomíra Skuhru, známeho z kauzy možného tunelovania vojenského spravodajstva i komunikáciou s Marianom Kočnerom, vlastní v rovnakej lokalite Nízkych Tatier ďalšie tri apartmány. Dohromady mu tak dnes patrí 15 apartmánov v piatich apartmánových domoch.

 

Spomínanú trojicu apartmánov kúpil od Pavla Pančíka, ktorý figuroval vo firme s Jánom Kánom, neprávoplatne odsúdeným za vraždu Grzegorza Szymaneka na osem rokov. Poľského podnikateľa mal zabiť spolu s Mikulášom Černákom, odsúdeným za iné trestné činy na doživotie. Mafiánsky bos označil Pančíka za niekdajšieho poskoka jedného z popredných černákovcov Andreja Ambróza (obeť mafiánskej popravy) a súčasného Kánovho poskoka.

 

TAJNÁ DOHODA! Fico kryl Kočnerovi chrbát

Marian Kočner na ďalšej nahrávke hovorí o tajnej dohode s Robertom Ficom (Smer-SD)….

 

Od muža s väzbami na mafiu však Balciar nekupoval iba apartmány. Získal od neho aj niekdajšiu chatu ministerstva obrany, ktorú si dnes prestavuje na utešené horské sídlo s terasou a so samostatne stojacou saunou.

 

 

Otázka, odkiaľ zobral šéf vojenských tajných financie na nehnuteľnosti, zostáva nezodpovedaná. Väčšinu z domov, bytov, pozemkov či apartmánov získal v rokoch 2015 až 2018. Teda v čase, keď bol vysokým funkcionárom vojenského spravodajstva.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak