Type to search

POLITIKA SPRÁVY

RODINKÁRSTVO odhalené! Pozrite, ako Naď pomohol svojim blízkym zarábať kráľovské peniaze

Dnes nezávislý odborník v oblasti obrany a bezpečnosti Jaroslav Naď zrejme rád spomína na svojho predošlého zamestnávateľa. Ako vedúci sekcie obrany Stálej delegácie SR pri NATO si prišiel na slušné peniaze. Šikovnosť majú asi v rodine, keďže jeho brat René pôsobil v tom istom čase tiež v Bruseli. A za Jaroslavom poputoval aj jeho švagor Anton Tretinár.


Odborník Jaroslav Naď za prvej Ficovej vlády pracoval na ministerstve obrany ako riaditeľ kancelárie štátneho tajomníka Daniela Duchoňa. Po výmene ministra Jaroslava Bašku sa spolu s manželkou presunul do Bruselu na post generálneho riaditeľa sekcie obranného plánovania medzinárodných vzťahov a legislatívy.

 


Šikovný špecialista sa však vyšvihol a koncom roka 2011 vyhral konkurz, kde nemal žiadneho súpera. Krátko nato začal viesť sekciu obrany Stálej delegácie SR pri NATO. Podľa informácií mal mesačne zarobiť 13- až 16-tisíc eur. Jeho brata Reného Naďa vyslali do Bruselu ešte koncom roku 2009, pričom aj on pôsobil v Stálom zastúpení SR pri NATO.

 

Prísť si mal takmer na 6-tisíc eur mesačne. Jaroslavov švagor Anton Tretinár mal tiež veľké šťastie, keďže sa rovnako ako zvyšní dvaja členovia rodiny prebojoval do Bruselu. V komisii, ktorá vyberala uchádzačov na miesto šoféra, pritom sedel aj jeho švagor. Na výplatnej páske si vďaka vďačnému fleku mesačne našiel okolo 4-tisíc eur.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak