Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TAJNÝ rozhovor Trnku s Počiatkom prezrádza, ako prišlo Slovensko o desiatky miliónov eur!

 

Rozhovor sa odohráva v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

 

Ten Slota neuveriteľne zarobil, hovorí na nahrávke z roku 2009 vtedajší minister financií za Smer Ján Počiatek generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi.

 

Rozhovor sa odohráva v Trnkovej kancelárii. Už na konci októbra bolo zverejnené video, ktoré ukazuje, že kameru tam Trnkovi pomáhal inštalovať Marian Kočner.

 

Počiatek s Trnkom riešia kauzu Lemikon, pri ktorej Slovensko prišlo o 400 miliónov korún. Minister financií žiadal, aby ho generálny prokurátor v kauze podržal. Počiatek bol kritizovaný, že mal hájiť záujmy schránkovej firmy.

 

Vo videu sa bavia aj o emisnom škandále. Počiatek obdivuje vtedajšieho šéfa SNS a koaličného partnera Jána Slotu za to, že mal vymyslieť obchod s emisnými kvótami.

 

Pozrite sa, ako Trnka na slovo počúval Kočnera a jeho rozkazy!

Video ukazuje, ako mal Marian Kočner dávať inštrukcie Dobroslavovi Trnkovi pri inštalácii kamery…

 

“Ten Slota neuveriteľne zarobil. Vymyslel si nový kšeft, ktorý nikto nepoznal, a to je predaj emisných kvót,”  hovorí Trnkovi.

“On ti niekde vyňúral, že existujú také medzinárodné kvóty, ko…ké, ja som tiež netušil, že existujú. Ten ko…t to niekde vysmrdel, vyňúral. Predal to americko-japonskému vyj…mu konzorciu, dva celé dva miliardy,”  pokračuje Počiatek.

Rozhovor sa mal uskutočniť na začiatku roka 2009. Počiatek v tom čase šéfoval rezortu financií a Trnka bol generálnym prokurátorom. “Ten k…t sa s tým už nej…al, zobral motorovú pílu, to už bolo jedno, či to bolo draho alebo lacno, ale predal to. Dve miliardy má. Ešte aj Fica oholil do p…i, lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný král,”  hovorí ďalej Trnkovi.

“Veď on vo všetkom nájde nejaké rácio. Úplne hrá na svoju vlastnú bránku. K…t, to je král, keby že ich vidíš na tej koalícii, on a Mečiar. Ja sa zabávam. Slota je úplne atypický, Mečiar úplne niečo iné, Fico a ja. Predstav si debatu týchto štyroch k……v,”  uzatvára Počiatek.

 

(Kauza predaja emisií sa udiala v rokoch 2008 a 2009. Kritika sa spustila po tom, čo si ministerstvo životného prostredia vybralo za kupcu slovenských emisií americkú schránkovú firmu Interblue Group. Slovensko svojich 15 miliónov ton emisií predalo za 5,05 eura, čo bolo o polovicu menej, ako ich bežná hodnota. Slovensko tak prišlo zhruba o 66 miliónov eur)

 

Riaditeľ vojenského spravodajstva Balciar má obrovské majetky! Neuveríte, odkiaľ na ne vzal

Hodnota nehnuteľností rodiny Jána Balciara prekročila magickú hranicu…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak