Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Andrej Kiska otvorene povedal, čo si myslí o Rómoch!

 

Po školách a zdraví má Andrej Kiska ďalšiu prioritu: život Rómov a to, ako ich vníma zvyšok Slovenska. 

 

„Moderné Slovensko má za sebou už pomaly 25 rokov a počas nich sme toho v rómskej problematike spravili málo. Za 25 rokov stále vidíme chatrče bez vody, elektriky, ľudí žijúcich v nevhodných podmienkach pre túto dobu. Mnohokrát sme počuli veľa plánov, cieľov, ale reálne výsledky nie je vidieť,“ poznamenal po návšteve centra Nano Nagle prezident. Podľa neho je vidieť prácu dobrovoľníkov, tretieho sektora, cirkvi, starostov a primátorov, ktorí dokázali vo svojich mestách a obciach vyriešiť rómsku problematiku.

 

„Vidíme veľa úspešných projektov, ktoré dokážu pomôcť Rómom, ale napriek tomu nie sme schopní ako spoločnosť postaviť si jasné ciele, zobrať vzory, ktoré fungujú, a aplikovať ich na celom Slovensku,“ povedal Kiska. Ako doplnil, do roku 2020 SR na riešenie rómskej problematiky dostala z európskych peňazí 450 miliónov eur.

 

FOTO: Andrej Kiska na tajnom stretnutí s oligarchami z ESETU!

Zverejnené fotografie exprezidenta Andreja Kisku, pochádzajúce zo súkromného stretnutia…

 

Ak sa nebude dariť Rómom, nebude sa dariť ani Slovensku. Uviedol to počas návštevy rómskej osady v Roškovciach pri obci Doľany (okres Levoča) Andrej Kiska. Podľa jeho slov na Slovensku žije zhruba 400.000 Rómov, čo predstavuje takmer desať percent populácie.

 

Podľa Andreja Kisku je zjavné, že pri riešení rómskej problematiky je na Slovensku problém. „Potrebujeme požadovať výsledky. Potrebujeme vidieť hmatateľné výsledky. Je to beh na dlhú trať. Peniaze, ktoré sme získali z európskych zdrojov slúžia k tomu, aby sme mohli veci zmeniť. Nemôžeme sa však vždy spoliehať len na európske peniaze. Je to aj o našej krajine,“ dodal Kiska.

 

ODHALENIE: Takto krátil dane bývalý prezident Andrej Kiska!

Bývalá hlava štátu Andrej Kiska (54) lieta v škandále…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak