Type to search

SPRÁVY

Poznáme skutočný dôvod, prečo sa stala Zuzana Čaputová osobnosťou roka 2019 podľa Forbes!

Edita Silna
Edita Silna dec 03

 

Slovenské vydanie magazínu Forbes vyhlásilo víťazov v kategórii Osobnosť roka.

 

Slovenské vydanie magazínu Forbes od roku 2014 odovzdáva ceny kľúčovým osobnostiam našej krajiny, čím poukazuje na ich pôsobenie. Prvýkrát si cenu pre Osobnosť roka prevzala žena – prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá si víťazstvo vyslúžila ako znak toho, že zmena je možná a že politika sa dá robiť inak, ako sa doposiaľ robila, informuje Forbes.

 

(V predošlých rokoch zvíťazili napríklad prezident Andrej Kiska, atlét Matej Tóth, spoluzakladatelia Esetu a primátor Trnavy Peter Bročka)

 

Zuzana Čaputová sa zároveň stála tvárou decembrovej obálky printového vydania a poskytla aj rozhovor, v ktorom opisuje svoju cestu až po moment, keď sa stala hlavou štátu. „Nemusela som sa v kampani utiekať ani ku klamstvám, ani k zjednodušovaniu. Možno nie vždy som bola zrozumiteľná. Možno tým, že som bola úprimná, som nebola pre istú časť obyvateľstva prijateľná,“ prezradila v rozhovore pre Forbes.

 

Dovolenka za štátne! Pozrite sa, ako rozhadzuje Čaputová

Na cestu do New Yorku vládnym špeciálom zobrala aj dcéru. Dopriali si luxusný apartmán Marilyn Monroe…

 

Symbolom zmeny je aj s prihliadnutím na to, čo sa aktuálne na Slovensku deje a aké informácie vychádzajú na povrch: „Už počas kampane som hovorila o veľkých ambíciách, ktoré mám – a to, že na základe analýzy chcem dať dokopy odborníkov a posunúť tak systémové nastavenie justície a prokuratúry, aby sme nečítali v novinách podobné články, ako čítame dnes,“ povedala prezidentka Čaputová v ďakovnej reči v rámci galavečera.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak