Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Padol verdikt! TOTO je Trubanov trest za jeho výroky o drogách

 

Pred pár mesiacmi sa na internete objavilo video, v ktorom šéf progresívcov Michal Truban ešte ako podnikateľ, hovorí na prednáške pred mládežou v pozitívnom zmysle o drogách. Na výroky z tejto Trubanovej prednášky upriamila pozornosť aj polícia. 

 

O prípade a začatí vyšetrovania sme informovali ešte koncom septembra, kedy bol Trubanov prípad z dôvodu miestnej príslušnosti posunutý nitrianskej kriminálke.

 

Nitrianska polícia tieto vyhlásenia vyšetrovala ako podozrenie zo šírenia toxikománie a Trubanovi v prípade dokázania viny hrozilo 3 až 8 rokov za mrežami.

 

O stanovisko k prípadu sme požiadali Krajskú prokuratúru Nitra, ktorá sa mala prípadom zaoberať. Podľa zástupcu hovorcu, ktorý nám poskytol stručné stanovisko, bolo podozrenie zo šírenia toxikománie napokon odmietnuté.

 

Truban klama ohľadom drog! Vieme, čo všetko skúsil!

„To je všetko. Aj toto je súčasť môjho príbehu,“ povedal Truban…

 

Vyšetrovateľ nakoniec na videách ale nič trestné nenašiel a prokuratúra vec odmietla.

 

„Vo Vami označenej trestnej veci došlo zo strany vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre k vydaniu uznesenia o odmietnutí veci podľa § 197 ods. 1 písm. d) Trestného poriadku zo dňa 18.10.2019,“ uviedol Michal Senický, zástupca hovorcu Krajskej prokuratúry Nitra.

 

Na internete bolo pred pár mesiacmi zverejnené video, v ktorom Truban ešte ako podnikateľ, hovorí na prednáške pred mládežou o drogách. Dokonca sa sám priznal k užívaniu drog.

 

“To mám zasa, čo ma drogy naučili, že keď máš bad trip (zlý stav po užití drogy), tak že to nie je niečo, čo ti bude trvať celý život. Takže viem, že keby mi je jakeby zle v rodinnom živote, alebo v podnikaní, viem, že to iba prejde,” vyhlásil “nový politik” Truban.

“Ja som hľadal, či neexistuje už nejaký taký spôsob hackovania, ktorý náš mozog ohlupuje a zároveň je účinný a či sa z neho nedá poučiť. A vďaka mojej dlhodobej práci a skúsenostiam som na to prišiel. Existuje. Áno, sú to drogy.”

A dodal: “Je to napríklad marihuana”, pričom z vrecka vytiahol nejaký sáčok, zrejme so spomínanou marihuanou. Truban ďalej pokračoval: ” Je to kokaín, LSD”, – to tu nemám pre istotu.”

S mladými účastníkmi konferencie sa potom lúčil so slovami „Ďakujem za pozornosť, užívajte si drogy.“

 

ŠKANDÁL! Pozrite sa, ako Trubana dobehla jeho minulosť

Líder ultraliberálnej strany Progresívne Slovensko, Michal Truban má opäť čo vysvetľovať…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak