Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TOTO je skutočný dôvod, pre ktorý odstúpila ministerka Kalavská!

Edita Silna
Edita Silna dec 09

Kancelária ministerky zdravotníctva bude zajtra, teda v utorok, 10. decembra, kontaktovať prezidentský palác.

 

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa rozhodla podať demisiu. Kancelária ministerky zdravotníctva bude zajtra, teda v utorok, 10. decembra, kontaktovať prezidentský palác.

 

Kalavská už minulý týždeň ponúkla premiérovi Petrovi Pellegrinimu svoju funkciu. Oznámila to v stredu po tom, ako vláda stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu. Po rozhovore s premiérom však demisiu nepodala. Urobí tak až teraz.

 

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Roberta Fica!

Predsedu Smeru stíhajú na pokyn prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry za video, v ktorom podporil Kotlebovho Mazureka potom, čo ho odsúdil Najvyšší súd…

 

Rozhodnutie zdôvodnila tým, že post ministra zdravotníctva patrí Smeru, a keďže má so stranou “ideové spory” ohľadom predkladaných zákonov, považuje za slušné takto konať. Doplnila, že Pellegrini ju od rozhodnutia ponúknuť funkciu odhováral.

 

“Nesúhlasila som s tým, aby sa tento materiál vrátil naspäť,” vyhlásila na margo stiahnutej novely. Dodala tiež, že by bola radšej, keby sa o reforme nemocníc v parlamente hlasovalo. Dúfa, že materiál si osvojí ďalšia vláda.

 

Andrej Kiska schytal od štátu poriadnu facku!

Exprezidenti nebudú dostávať plat, ak sa stanú inými ústavnými činiteľmi, rozhodli poslanci…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak