Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Pravá ruka Pellegriniho prezradila, či bude Smer spolupracovať s ĽSNS!

Edita Silna
Edita Silna dec 11

Raketová kariéra. Spomedzi čelných predstaviteľov Smeru na kandidátke najviac prekvapil doteraz málo neznámy Matúš Šutaj Eštok (32).

 

Z miesta 137 v roku 2016 sa tentoraz na kandidátke prepracoval na číslo 10. Šéf strany Robert Fico (55) ho predstavoval ako „symbol mladej generácie, ktorú púšťajú dopredu“. Šutaj Eštok je dlhé roky pravou rukou premiéra Petra Pellegriniho (44) a v súčasnosti vedie jeho Úrad vlády.V rozhovore hovorí, aké má ambície v škandálmi zmietanej strane, ale aj o vzťahoch so smerákmi.

 

Premiér sa netají tým, že má často rozdielne názory ako predseda strany. Ku komu viac inklinujete vy?

Z môjho pohľadu je to úplne prirodzené. Aj v rodine sú názory rôzne. U nás v strane to funguje tak, že my medzi sebou debatujeme na rôzne témy a niekedy sa nemusíme na všetkom zhodnúť. V strane diskutujeme na rôzne témy a nemusí byť vždy absolútna zhoda. Na konci dňa sa však vieme dohodnúť na tom, čo je najlepšie pre ľudí a čo im prináša konkrétne výsledky a garancie, čo sme aj ukázali za posledných 20 rokov.

 

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Roberta Fica!

Predsedu Smeru stíhajú na pokyn prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry…

 

Pre vás je prijateľný varianta, že budete po voľbách spolupracovať s kotlebovcami?

Vyjadrenia už padli zo všetkých možných strán, že v žiadnom prípade nepôjdeme do vlády s fašistami a v tomto náš postoj absolútne pretrváva. Sme stranou, ktorá si ctí hodnoty SNP a deklarovali to všetci zo Smeru.

 

Roberta Fica nedávno obvinila polícia z hanobenia rasy a schvaľovania trestného činu v prípade odsúdeného rasistu Mazureka. Ako sa na to pozeráte?

Orgány činné v trestnom konaní majú absolutne voľné ruky. Dôkazom je obvinenie predsedu Fica aj exprezidenta Kisku. Nepochybujem o tom, že pán Fico sa obháji.

 

TAJNÝ rozhovor Trnku s Počiatkom prezrádza, ako prišlo Slovensko o desiatky miliónov eur!

Rozhovor sa odohráva v kancelárii vtedajšieho generálneho prokurátora Dobroslava Trnku…

 

Postavili by ste sa tak ako ostatní poslanci za jeho vyjadrenia?

Ja by som konal rovnako. Ak by som bol poslancom, tak by som sa určite postavil za šéfa poslaneckého klubu.

 

Ako sa cítite, keď vidíte exministra Smeru Počiatka v kancelárii s prokurátorom Trnkom a bavia sa o miliónovej korupcii a smejú sa?

Bolo to vážne a nedokážem pochopiť, ako sa generálny prokurátor môže takto správať. Nie som v pozícii, aby som komentoval videá, kde si dvaja ľudia pri koňaku a cigarete niečo šepkajú. Smer nemá problém chyby priznať. Dnes už nie je pán Počiatek súčasťou Smeru.

 

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak