Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

Hrozí nám nebezpečenstvo? Severná Kórea testuje rakety dlhého doletu

Edita Silna
Edita Silna dec 15

Detailnejšie nešpecifikovaný test prebehol v piatok popoludní miestneho času.

 

Severná Kórea v sobotu oznámila, že na odpaľovacej základni rakiet dlhého doletu úspešne vykonala “ďalší dôležitý” test. Jeho výsledky podľa tlačovej agentúry KCNA zužitkuje pri “spoľahlivom posilňovaní strategického jadrového odstrašovania”.

 

Ako približuje juhokórejská agentúra Jonhap, detailnejšie nešpecifikovaný test prebehol v piatok popoludní miestneho času – v noci na piatok SEČ – na kozmodróme Sohe, známejšom pod názvom Tongčchang-ri.

 

O podobnom “významnom teste” na tej istej odpaľovacej rampe informovala severokórejská vojenská akadémia aj pred týždňom.

 

Severná Kórea sa TAKÝMTO spôsobom vyhráža USA!

Severokórejský minister zahraničných vecí Ri Jong-ho vyhlásil, že…

 

Toto oznámenie podnietilo vo svete špekulácie, či nešlo o test nových motorov pre nosnú kozmickú raketu alebo o skúšku interkontinentálnej balistickej strely, píše americká tlačová agentúra AP.

 

Rokovania o severokórejskom jadrovom programe sú momentálne v slepej uličke, a to už od februára 2019, keď sa americký prezident Donald Trump a severokórejský líder Kim Čong-un stretli vo vietnamskom Hanoji.

 

Ich summit sa však skončil bez dosiahnutia očakávanej dohody, lebo Severná Kórea žiadala stiahnutie amerických sankcií výmenou za denuklearizáciu, čo Trump nebol ochotný spraviť.

 

TAKTO chcú odvolať Amerického prezidenta! Trump hovorí o prevrate

Proces smerujúci k obvineniu voči Trumpovi sa začal na základe sťažnosti utajeného informátora…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak