Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Vieme, prečo SaS podpísala pakt o neútočení s PS/Spolu,KDH a Za ľudí!

Lídri opozičných strán PS-Spolu, KDH a Za ľudí podpísali Pakt o neútočení aj so stranou Sloboda a Solidarita.

 

Strana SaS pristúpila k dohode opozičných a mimoparlamentných strán o predvolebnej spolupráci. Pakt o neútočení s ňou v pondelok v centrále kresťanských demokratov podpísali lídri strán Progresívne Slovensko (PS)-Spolu, KDH a Za ľudí.

 

Predseda SaS Richard Sulík označil za kľúčový bod dohody to, že všetky strany vylúčili spoluprácu so Smerom, SNS a ĽSNS. „Tým, že je to teraz aj v dohode napísané čierne na bielom, schválené príslušnými orgánmi, má to najvyššiu možnú záväznosť,“ vyhlásil.

 

„Som rád, že sme sa posunuli zase o kúsok ďalej,“ skonštatoval líder KDH Alojz Hlina. Podľa lídra koalície PS-Spolu Michala Trubana je dohoda jedným z dôkazov toho, že strany dokážu spolupracovať. Dôležité je podľa neho tiež chodiť medzi ľudí a presvedčiť ich, že sa neboja zodpovednosti.

 

Dohoda strán Za ľudí, PS/Spolu a KDH má priniesť Slovensku zmenu!

Brífing predstaviteľov strán Za ľudí, PS/Spolu a KDH…

 

Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska rovnako považuje podpísanie dohody za dôležitý signál pre voličov. „Sme pripravení byť jednotnou, silnou, stabilnou alternatívou a sme pripravení po 29. februári prevziať zodpovednosť za našu krajinu,“ povedal.

 

Lídri sú otvorení tomu, aby sa k dohode pridal aj Igor Matovič s hnutím OĽaNO. S ďalšími stranami podľa Trubana zatiaľ nerokujú.

 

Ako prví dohodu podpisovali v lete kresťanskí demokrati s koalíciou Progresívne Slovensko (PS)-Spolu, k dohode sa pridala neskôr aj strana Za ľudí.

 

Dohoda o neútočení obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády. Neskôr sa do obsahu dohody pridalo aj vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom, SNS a extrémistami.

 

Padol verdikt! TOTO je Trubanov trest za jeho výroky o drogách

Pred pár mesiacmi sa na internete objavilo video…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak