Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Zistili sme, prečo chce kandidát za ĽSNS postrielať 1000 medveďov!

Vlny kontroverzie v týchto dňoch na sociálnej sieti a v médiách vyvolal poslanec martinského zastupiteľstva a kandidát na poslanca v nasledujúcich parlamentných voľbách za ĽSNS Marek Belák.

 

V kampani  hlásal, že chce odstreliť 1000 medveďov. „Garantujem všetkým, ktorí ma budú krúžkovať, že sa postarám, aby sme my a naše deti mohli znovu chodiť na prechádzky do prírody a na výlety do hôr, bez zbytočného strachu z medveďov,“ píše doslovne Belák v príspevku k spomínanej fotografii. Po kritike zo strany užívateľov sociálnych sieti pristúpil k zmene, a tak o niekoľko dní vymenil propagačný text za „Presadím veľkú reguláciu medveďov,“ čo stále nevybočuje z filozofie martinského poslanca.

 

 

„Vzhľadom na množiace sa nenávistné útoky na moju osobu som pôvodnú titulnú fotografiu nahradil politicky korektnou. Môj osobný záväzok znížiť stav medveďov sa nemení. Mám na to dostatok odborných argumentov a v najbližších dňoch ich budem prezentovať,“ tvrdí v komentári poslanec.

 

Medveď hnedý je na Slovensku chránenou zverou. V tejto chvíli nemožno hodnotiť, ako by hromadný odstrel tohto zvieraťa vyriešil problémy obyvateľov v niektorých častiach severného Slovenska, ktorým vysoké stavy medveďov spôsobujú problémy.

 

Pozrite sa, čo robili Kotlebovci vo Važci!

Hneď v úvode Kotleba ozrejmil, že túto situáciu neberie ako spolitizovanie…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak