Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Neuveríte, prečo sa Milan Mazurek bojí o vlastný život a rodinu!

Edita Silna
Edita Silna jan 08

O tom, že je na Slovensku spravodlivosť a právny štát na mizernej úrovni sa už popísalo mnoho. Názorným príkladom dvojakého kilometra je prípad exposlanca Milana Mazureka (ĽSNS), ktorý bol trestne stíhaný a následne aj odsúdený za údajný rasizmus.

 

Súd mu dal za vinu za to, že v rádiu Frontinus zovšeobecňoval a tvrdil, že vláda dáva peniaze na „Cigánov z osád“ , ktorí “pre náš štát nič neurobili“ a len “ vyciciavajú náš sociálny systém.“

 

Za tieto výroky mu Najvyšší súd vymeral pokutu vo výške 10 000 eur, čím Mazurek taktiež stratil mandát poslanca Národnej Rady Slovenskej republiky.

 

Na druhej strane tu máme desiatky výhražných správ voči Mazurekovi, ktoré sa objavili pod jeho videom z obce Jarovnice (kde žije najväčšia rómska populácia na Slovensku), kde Mazurek riešil prípad istého pána, ktorému miestni osadníci znepríjemňujú život a „okupujú“ jeho pozemok.

 

Pozrite sa, čo robili Kotlebovci vo Važci!

Máme tu dnes 200 našich chlapov…

 

Vyberáme tie „najlepšie“ skvosty z vyhrážok voči Mazurekovi:

„Zabijeme ťa“

„Stiahneme ťa z tej bielej kože“

„Rómovia nebojte sa týchto degešov šak sa im postavte rozbite im tie biele a hlúpe xichty“

„Banda jedna Slovenská prajem vám, aby ste zdochli“

„ty zmrd jeden, nohy, ruky ti zlomiť , ty kok*tík“

„Veď sa pozbierajme a pohádžme ich na kopu a podpáľme tie k*rvy“

„Budem tam, ale zoberiem aj ostatných cigánov a tam ťa zapália ty ponožka, j*bal ťa pes“

„ty buzerantské hovado, tvoju matku a tvoju sestru aj celou rodinou mali poj*bať a znásilniť celú tvoju Hitlerovskú famíliu“

„keby som ťa stretol s mačetou ti odseknem tú poj*banú hlavu“

„Mazureka toho tajtrlíka treba poriadne zrezať, sama by som mu kopla do hlavy “

„Mazureka do plynu, debilko fašistický“

„Dobrý samopal na teba aj na Kotlebu aj na gádžoch“

 

Milan Mazurek dostal desiatky takýchto vyhrážnych komentárov. Podal preto trestné oznámenie na 81 páchateľov za nebezpečné vyhrážanie. Treba dodať, že okrem vyhrážania sú niektoré komentáre hodné obvinenia aj za rasizmus, či podnecovanie k nenávisti.

 

Polícia však Mazurekovo trestné oznámenie zmietla zo stola. Policajt Richard Grivalský zo Spišskej Belej svoje rozhodnutie odôvodnil naozaj nevídaným spôsobom.

 

Pozrite, ako sa Milan Mazurek vráti do parlamentu!

Exposlanec ĽSNS Milan Mazurek bol odsúdený za extrémistické trestné činy…

 

V odôvodnení tvrdí, že nevidí dôvod na začatie trestného stíhania, pretože si nemyslí, že Milan Mazurek nie je v ohrození života, keďže chodí na rôzne mítingy a nič sa mu nestalo.

Milan Mazurek však takéto odôvodnenie kritizuje s tým, že vyšetrovateľ ani len nepredvolal potencionálnych páchateľov na výsluch, aby zistil, či svoje vyhrážky myslia vážne, alebo nie. Mazurek sa tiež pozastavuje nad tvrdením, že keďže sa mu zatiaľ nič nestalo nie je dôvod na žiadne obavy. Pýta sa, či to bude riešiť až keď ho skutočne niekto zabije.

 

Vyšetrovateľ tiež v odôvodnení nepriamo poukazuje na to, že Mazurek si za tieto vyhrážky môže sám, lebo „burcuje a šíri averziu voči Rómom,“  čím vyvoláva tieto reakcie.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak