Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Kto klame? Spor polície a kotlebovca Mareka Darma sa vyostruje!

Dve rôzne verzie  jedného incidentu. Kým Kotlebov kandidát do parlamentu, Marek Darmo tvrdí, že šoférujúceho policajta  len upozornil, na to, že by nemal telefonovať počas jazdy, za čo ho následne zastavila rovnaká policajná hliadka, polícia SR na Facebooku upriamila pozornosť na údajné vulgárne správanie sa Kotlebovho kandidáta voči policajtom.

 

Marek Darmo, ktorý kandiduje za Koltebovu ľudovú stranu naše Slovensko z predposledného 149. miesta zverejnil na sociálnej sieti šokujúci incident s policajtami:

„Dnešný príbeh s políciou SR.

Idem si dobrý kilometer za policajnou hliadkou a vodič v nej, teda službu konajúci policajt si telefonuje. Zastavíme na semaforoch vedľa seba otvorím okno a informujem ich, či je to normálne, že on si telefonuje a mňa budú za to pokutovať. No predstavte si, že to skončilo tak, že išli hneď za mnou a o 200 metrov ma zastavili, že dopravná kontrola. Je toto normálne, takáto úbohá reakcia?

Pravdaže som fúkal, všetky doklady a ešte si overovali, či nie som v pátraní. Nemohol som sa ovládnuť a musel som im povedať že sú obyčajný sráči. Prečo neriešia, čo majú? Prečo sa nás snažia buzerovat? Veď my sa predsa nedáme, načo to skúšajú?“ pýta sa Darmo.

 

 

Polícia má však inú verziu tohto incidentu. Aj keď priznáva, že spomínaný Kotlebov kandidát upozornil policajta, aby nevolal počas jazdy, tvrdí, že konanie policajta bolo v poriadku, pretože  dostával cez mobil inštrukcie od nadriadeného:

„Nepríjemný zážitok majú za sebou policajti Obvodného oddelenia PZ vo Zvolene. Policajti zastavili vodiča, ktorý mal krátko pred tým na jednej z križovatiek vo Zvolene cez otvorené okno svojho vozidla vykrikovať na hliadku, v ktorej jeden z policajtov prostredníctvom telefónu dostával pokyny k ďalšiemu plneniu jeho služobných úloh,“ píše polícia na sociálnej sieti.

 

Neuveríte, prečo sa Milan Mazurek bojí o vlastný život a rodinu!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Následne polícia priznáva, že ho hliadka skutočne zastavila. Tam sa však verzie rozchádzajú. Kým kotlebovec tvrdí, že len im povedal, že sú ‘obyčajní sráči’, polícia tvrdí, že im v jednom kuse vulgárne nadával:

„Vodič po zastavení vystúpil z vozidla a povýšeneckým správaním pristúpil k policajtom a začal im hrubo a vulgárne nadávať. Vodič predložil hliadke doklady a vo vulgarizmoch pokračoval ďalej. Následne si vyhotovil aj ‘selfie’ fotografiu, s ktorou sa neskôr ‘pochválil’ aj na svojej stránke na sociálnej sieti, z ktorej vyplýva, že je jedným z kandidátov na poslanca NR SR v blížiacich sa voľbách.“

 
Na prvý pohľad nie príliš závažný incident, no keďže sa jedná o kandidáta ĽSNS, chytili sa toho niektoré liberálne mainstreamové médiá, ktoré z toho robia veľkú kauzu a informujú o nej jednostranne.

 

Zdá sa ale, že chyba nastala na obidvoch stranách. Policajt má zrejme právo používať služobný mobil aj počas jazdy (nevieme či bol služobný, alebo súkromný), no upozornenie od občana, aj keď zrejme mylné, by nemalo vyústiť do následného zastavenia vozidla.

 

 

Vodič bol samozrejme nahnevaný, že bol zastavený, zrejme len preto, že upozornil policajta, aby počas jazdy nepoužíval mobilný telefón, no napriek tomu sa mal zdržať a nemal používať nadávky voči policajtom.

 

Za svojho kandidáta sa ospravedlnila aj samotná Kotlebova strana a od jeho správania sa dištancuje: „Vážime si prácu všetkých slušných policajtov, preto sa im touto cestou úprimne ospravedlňujeme,“ povedal hovorca strany ĽSNS Ondrej Ďurica. Dodal, že prípadom sa strana zaoberá.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak