Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

TOTO sú slová generála, ktorý omylom zostrelil ukrajinské lietadlo so 176 pasažiermi!

Edita Silna
Edita Silna jan 11

Veliteľ vojensko-kozmických síl Islamského revolučného gardového zboru (IRGC) Amir Ali Hajizadeh uviedol, že IRGC na seba berie plnú zodpovednosť za haváriu ukrajinského lietadla.

 

„Za to sme plne zodpovední a bez ohľadu na to, aké rozhodnutie urobua úrady, budeme sa ním riadiť,“ povedal Hajizadeh na tlačovej konferencii po oznámení príčin havárie.

Amir Ali Hajizadeh podľa portálu RT tiež uviedol, že „si želal, aby bol mŕtvy“, keď sa dozvedel o zostrelení ukrajinského Boeingu.

 

Po smrti generála Solejmániho bude nasledovať krutá odplata!

Iránsky najvyšší vodca Alí Chameneí prisľúbil „krutú odplatu“ za jeho usmrtenie….

 

Podľa jeho slov, iránsky systém protivzdušnej obrany videl ukrajinské lietadlo ako riadenú strelu.

„Systém protivzdušnej obrany videl ukrajinské lietadlo ako riadenú strelu, nachádzajúcu sa vo vzdialenosti 19 kilometrov,“ povedal Hajizadeh.

 

Dodal, že komunikácia s operátorom systému protivzdušnej obrany bola prerušená, nemohol sa spojiť a rozhodnúť sa. Podľa neho mal 10 sekúnd, aby sa rozhodol, či zostrelí cieľ alebo nie, a „urobil zlú voľbu“.

 

Irán predtým oficiálne uznal, že lietadlo Boeing 737-800, ktoré havarovalo 8. januára blízkosti Teheránu, bolo omylom zostrelené v dôsledku „ľudskej chyby“.

 

Toľkoto ponúkajú Iránci za Trumpovu hlavu!

Toto je suma za hlavu prezidenta USA…

 

„V dôsledku ľudskej chyby a náhodou bolo toto lietadlo zostrelené,“ uvádza sa vo vyhlásení generálneho štábu ozbrojených síl Iránu.

V generálnom štábe dodali, že zostrelili lietadlo, pretože sa priblížilo k dôležitému vojenskému objektu. Ako sa poznamenáva vo vyhlásení, došlo k tomu „za podmienok zvýšenej bojovej pohotovosti“ spojenej s možnou reakciou USA na raketové útoky na americké základne v Iraku.

 

(Lietadlo Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Ukraine International Airlines (UIA), ktoré uskutočňovalo let z iránskej metropoly do Kyjeva, havarovalo v noci na 8. januára čoskoro po odlete z letiska Imama Chomejního)

 

Zahynulo 176 ľudí: 167 cestujúcich z Iránu, Ukrajiny, Kanady, Nemecka, Švédska a Afganistanu a tiež deväť členov posádky.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak