Type to search

SPRÁVY

Marian Kočner pred súdom priznal svoju vinu!

Marián Kočner (56) a Alena Zsuzsová (44) na Špecializovanom súde v Pezinku opäť popreli, že by mali byť namočení do vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice. Mafiánsky podnikateľ sa však prekvapivo priznal k jednej veci.

 

Dôležitým bodom pojednávania bola výpoveď Mariána Kočnera, ktorý v prípade vraždy figuruje ako objednávateľ. Kuciaka mal v zuboch, pretože písal o jeho nekalých kšeftoch. „Ako novinár poukazoval na rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť magistra Mariána Kočnera,“ povedal na súde prokurátor Novocký.

 

Tóthova výpoveď priniesla nečakané zistenia!

Najsledovanejší súdny proces pokračuje…

 

Okrem toho Kočner vypovedal aj v prípade nedovoleného ozbrojovania. Počas domovej prehliadky u neho našli policajti 60 kusov nábojov. Držal ich bez povolenia. „V bode 3 priznávam vinu, som vinný, v bode číslo 1 som nevinný,“ povedal Kočner, čím odmietol objednávku vraždy, no priznal nedovolené ozbrojovanie. Za tento trestný čín hrozí Kočnerovi 1 až 5 rokov. Kočner povedal, že náboje pochádzajú ešte z čias základnej vojenskej služby.

 

Skutok je súčasťou obžaloby vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vinu vo veci vraždy novinára naďalej odmieta.

 

 

Podľa obžaloby si Kočner v presne nezistenom čase na presne nezistenom mieste a nezisteným spôsobom zaobstaral 60 kusov nábojov kalibru 7,62×39 od českého výrobcu Zbrojovka Vlašim. Náboje bez príslušného povolenia prechovával v rodinnom dome na Kolibe. Zaistili ich vlani v októbri počas domovej prehliadky.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak