Type to search

SPRÁVY

Na súde odznela šokujúca výpoveď Bödöra s Haščákom!

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) otvoril pokračovanie hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na súde sú prítomní aj spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

 

Haščák pred vyšetrovateľom potvrdil, že sa pozná s obžalovaným Marianom K. približne 15 rokov. Mesiac pred vraždou novinára mu mal vulgárne napísať, že pracuje na niekoho odstránení. Podľa Haščákových slov z prípravného konania rozprával o dnes už bývalom vyšetrovateľovi kauzy Gorila Lukášovi Kyselicovi a jeho odstavení z vyšetrovania prípravy vraždy Sylvie Volzovej. Z tej je obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol R.

Vypovedať má v pondelok pred súdom aj Bödör, ktorý sa podľa niekdajšieho príslušníka Slovenskej informačnej služby a exnovinára Petra Tótha skladal spolu s Marianom K. na sledovanie novinárov. Tóthovi sa mal zveriť aj so záujmom sledovať opozičných politikov aj členov Smeru-SD. Tóth je presvedčený, že sa Bödör na objednávke vraždy Kuciaka nepodieľal, mal však pravidelné informácie zo stavu vyšetrovania.

 

Norbert Bödör na súde poprel výpoveď Petra Tótha, sledovanie novinárov odmieta

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör na súde poprel, že by sa akýmkoľvek spôsobom podieľal na sledovaní a lustráciách novinárov. Uviedol to ako svedok pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Stretnutia s exsiskárom Petrom Tóthom po vražde nepoprel. Tóth ho mal žiadať, aby pomohol obžalovanému Marianovi K. vo väzbe. Bödör nevedel prokurátorovi povedať, prečo žiadal Tóth pomoc práve od neho.

 

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. Ku vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je za vraždu už právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. Ku samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak