Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Podvod v priamom prenose? Kiska povedal, čo nemal

Mnoho divákov si cez víkend v závere diskusnej relácie TV Markíza Na telo všimlo zaujímavosť, keď bývalý prezident a líder hnutia Za ľudí Andrej Kiska disponoval informáciou o tom, akú dokrútku s jeho predošlým vyjadrením má réžia prichystanú.

 

Počas diskusie o tom, že v opozícii má viacero lídrov zálusk na rezort vnútra v rámci možnej budúcej vlády Kiska uviedol, že ho trápi, že okolo obsadenia postu ministra vnútra vznikla takáto diskusia. Následne prišlo na rad vysvetlenie zmeneného postoja Kisku, ktorý najskôr kvôli svojim kauzám o ministerstvo nemal špeciálny záujem, no v nedávnych diskusiách  uviedol, že jeho strana by sa o tento post uchádzala.

 

Moderátor Michal Kovčič preto položil Andrejovi Kiskovi otázku: „Tvrdili ste, že v prípade, že by obvinenie z daňového podvodu trvalo, tak by ste nechceli mať nomináciu na ministerstve vnútra z vašej strany Za ľudí, ale najnovšie som počul, že už ste to zmenili.“

 

Odhalili sme, čo ukrýva Kiskova strana Za ľudí!

Strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku ukrýva…

Andrej Kiska odpovedá s tým, že by bolo vhodné si jeho predošle vyjadrenie pre Markízu pustiť v plnom znení: „K vyjadreniu k ministrovi vnútra, keď sa dobre, dobre pamätám tú otázku, možno by sme ju mohli, možno ju tu máte tú otázku, neviem, či nemáte tú dokrútku, keď som to hovoril…“

 

Moderátor Kovačič bez váhania Kiskovi vyhovie: „Pustíme si to, pozrime si, nech si ľudia sami urobia názor.“

 

 
Podľa mnohých diskutujúcich na sociálnej sieti to vyzeralo, akoby bol líder Za ľudí Kiska s televíziou dopredu dohodnutý na priebehu relácie a na pustení konkrétneho predošlého vyjadrenia.

 

Predseda Národnej rady a strany SNS Andrej Dnako hneď reagoval: „Som šokovaný, že pán predseda vie, aká dokrútka nasleduje… “ Moderátor Kovačič reaguje: „Čo tým chcete povedať? Nie je pomerne logické, že keď niečo také zásadné vyhlási pán Kiska, a potom to zmení, tak sa ho môžeme opýtať?“ Danko dodal, že to myslel len v dobrom a celé mu to prišlo „milé“.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak