Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Napätá situácia v parlamente! Neuveríte, z čoho obvinili Andreja Danka

Edita Silna
Edita Silna jan 22

Viacerí poslanci od Danka žiadali, aby podstúpil skúšku na alkohol.

 

Poslednú parlamentnú schôdzu v tomto volebnom období poznačila roztržka medzi predsedom parlamentu Andrejom Dankom (SNS) a opozičnými poslancami, predovšetkým Martinom Poliačikom (PS/Spolu) a Igorom Matovičom(OĽaNO).

 

S Poliačikom sa dostal do konfliktu pre jeho vzťah k prezidentke Zuzane Čaputovej. Poliačik je členom Progresívneho Slovenska, za ktoré prezidentka kandidovala.

 

Šéf parlamentu mal počas vedenia schôdze zjavné problémy s artikuláciou a viacerí poslanci ho výkrikmi z pléna vyzývali, aby podstúpil dychovú alebo krvnú skúšku na alkohol.

 

TAKTO vidí situáciu v koalícii Andrej Danko!

Andrej Danko to povedal narovinu…

Neskôr pristúpil k Dankovi poslanec Matovič s nápisom “On je ožratý” a šípkou, ktorá ukazovala na Danka. To vyvolalo ešte väčšie emócie.

 

“Som rád, že je koniec volebného obdobia a tohto šialenca už neuvidím. To, čo ste napísali, je neskutočná drzosť,” povedal mu na to rozhorčený Danko. Následne poslal Matoviča, aby sa vrátil na svoje miesto. “Toto, čo ste napísal, je neskutočná drzosť,” dodal Danko. Matovič následne Danka vyzval, aby išiel fúkať.

 

“Ja sa z vás nezložím, povedal Danko Matovičovi. “Ja takého človeka ako vy dám do vrecka hocikedy,” uzavrel konflikt Danko. “Vy si niekedy mýlite moju dobrosť s hlúposťou, moju dobrotu s hlúposťou,” povedal Danko na ďalšie hlasné reakcie v pléne.

 

“Mám vás plné zuby všetkých,” zopakoval následne niekoľkokrát Danko.

 

V následných procedurálnych návrhoch predložil poslanec Marian Kotleba návrh, ktorý by uložil poslancom povinnosť absolvovať dychovú skúšku.

 

O týchto návrhoch však Danko nedal ani hlasovať, nakoľko to podľa neho nie je možné a Danko upozornil, že poslanci nie sú zamestnancami Národnej rady, a tak nemusia dychovú skúšku absolvovať.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak