Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Exkluzívne vyjadrenie Sólymosa k vyčíňaniu v centre Bratislavy!

Premiér ministra požiadal, aby podal verejnosti vysvetlenie.

 

Polícia v stredu večer zasahovala v centre Bratislavy na Laurinskej ulici. Pri incidente, ktorý sa odohral v čínskej reštaurácii, zadržali ministra životného prostredia László Sólymosa a jeho brata.

 

Minister podľa portálu , ktorý na incident upozornil ako prvý, bol opitý a vykrikoval “Som minister životného prostredia”.

K prípadu sa na svojej facebookovej stránke vyjadrila aj polícia. Tá začala stíhanie pre výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov oboch zadržaných prepustili.

 

Samotný Solymos na dnes zvolal tlačovú konferenciu, aby sa vyjadril k včerajšiemu incidentu a aby sa verejne ospravedlnil.

 

“Ospravedlňujem sa každému, koho sa moje včerajšie správanie právom dotklo. Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom na ministerstve, spolustraníkom a verejnosti.” 

 

Na konci tlačovej besedy minister oznámil, že s okamžitou platnosťou podáva demisiu.

 

Dvojica sa pohádala s personálom a keď boli vykázaní z reštaurácie, Sólymosov brat podľa informácií kopol do sklenenej výplne dverí a rozbil ju. Škoda je podľa polície približne tisíce eur.

 

Privolaná Rýchla zdravotnícka pomoc jedného zamestnanca reštaurácie previezla na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.

Došlo aj k ďalšej potýčke pri ktorej minister fyzicky napadol zamestnanca reštaurácie.

 

Predseda vlády SR Peter Pellegrinije znepokojený medializovanými nočnými udalosťami zo strany ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa.

 

Premiér hovoril s ministrom a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť, vysvetlil svoje správanie a ospravedlnil sa.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak