Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

Vedci zistili pôvodcu smrteľného a zmutovaného koronavírusu!

Zaznamenali 3 podozrenia v susednom Rakúsku, no všetky prípady sú v štádiu vyšetrovania. Čínsky minister vydal vyhlásenie, ktoré mení stratégiu boja proti nákaze.

 

Už 3 podozrenia na vírus sa objavili v susednom Rakúsku. Prvá bola letuška čínskej národnosti, prijatá do Nemocnice cisára Františka Jozefa vo Viedni so symptómami podobnými chrípke. Momentálne je stabilizovaná, avšak stále sa čaká na výsledky z laboratória, ktoré potvrdia alebo vyvrátia možnú nákazu nebezpečným vírusom.

George Soros odhalil svoj životný projekt, kde investuje miliardu!

Toto oznámenie bolo súčasťou Sorosovho prejavu…

Trvá však až 48 hodín, kým sa objaví výsledok testu. Podľa portálu oe24 sú aj ďalšie podozrivé prípady, všetko je však v štádiu šetrenia. Taktiež hospitalizovali občana českej národnosti vo vietnamskom meste Da Nang. Ďalší traja Česi sú uväznení v karanténe v samotnom epicentre Wu-Chan.

 

(Koronavírusy sú veľkou skupinou vírusov, ktoré spôsobujú ochorenia s rôznou závažnosťou od bežného prechladnutia až po závažné ochorenia. Nový koronavírus (nCoV) je nový druh, ktorý bol už identifikovaný u ľudí)

 

Celosvetovo počet obetí exponenciálne stúpa – Čína hlási už 56 mŕtvych a vyše 2 000 nakazených. Čínsky minister Dr. Ma Xiaowei vydal vyhlásenie, že vírus sa môže rozširovať aj vtedy, ak nakazený neprejavuje žiadne symptómy. Inkubačná doba vírusu je až 14 dní. „Ak predpokladáme, že má Dr. Ma pravdu, budeme musieť prehodnotiť našu stratégiu, to je jasné,“ povedal Schaffner, odborník na infekčné choroby vo Vanderbiltovom zdravotnom stredisku.

Ľudia, ktorí sú už nakazení, môžu nevedomky šíriť vírus ďalej. CNN uvádza, že vedci skúmaním prišli na to, že pôvodcom vírusu bude had, ktorý sa živil netopiermi. Hadie mäso predávali na trhu s morskými plodmi vo Wu-Chane. Záhadou ostáva, ako sa vírus adaptoval z chladnokrvných na teplokrvných živočíchov.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak