Type to search

POLITIKA

ODHALENIE: Takto krátil dane bývalý prezident Andrej Kiska!

Bývalá hlava štátu Andrej Kiska (54) lieta v škandále. Spolu s bratom Jaroslavom šéfuje firme KTAG, na ktorú si pred pár rokmi posvietili prešovskí daniari.

 

Zistili, že spoločnosť krátila na dani z príjmu a po neľútostnom verdikte kompetentných museli v Kiskovej firme siahnuť hlboko do vrecka. Doplatili daň 27 114 € a penále 2 711 €. Kameňom úrazu malo byť porušenie daňových predpisov, keď KTAG malo zneužiť právomoci a zadotovať kampaň svojho spolumajiteľa z podnikového účtu. 

 

Na povrch vyplávala čierna minulosť firmy KTAG, ktorú vlastní bývalý prezident Andrej Kiska spolu so svojím bratom Jaroslavom.Spoločnosť sa dostala na mušku prešovských daniarov prvýkrát v roku 2014. Najskôr sa nestotožnili s procesom účtovania a s odpočtom DPH. Spoločnosť musela zacvakať daň vo výške 9 227 € a zároveň penále mastných 15 543 €. Daniari s Kiskovou firmou neskončili a posvietili si na ňu v roku 2015, tentoraz mala krátiť na dani z príjmu.

 

Za previnenie doplatila daň 27 114 eur a penále v sume 2 711 €. Podnet preverovala aj prešovská polícia, ktorá nakoniec šetrenie zastavila a uzavrela, že nešlo o spáchanie trestného činu. Policajti sa k prípadu do uzávierky nevyjadrili. O celej problematike médiá informoval anonym. „Chcem poprosiť kohokoľvek, že ak má voči mne výhrady, nech mi to povie otvorene, a aby sa tu neposielali anonymy,“ vyjadril sa Kiska.

Tomáš Drucker posiela Andrejovi Kiskovi tento odkaz!

Neuveríte, čo tomu predchádzalo…

„Predpokladal som, že tak, ako je to účtované, je to v poriadku,“ vyhlásil Andrej Kiska. Ten si firmu vybral aj preto, že má 24-ročnú prax, a sám priznal, že netušil, že náklady na kampaň účtujú nesprávne. „A rád by som videl, či podobná kontrola ako u KTAG prebehla aj u iných kandidátov,“ dodal na záver prezident Kiska.

 

Súhrn:

2014 – Na kontrolu prišli prešovskí daňováci, ktorí sa nestotožnili s postupmi účtovania a s odpočtom DPH. KTAG tak ihneď uhradil DPH vo výške 9 227 € a penále 15 543 €.

2015 – Prešovskí daniari opäť vykonali na základe tých istých faktúr ďalšiu kontrolu v spoločnosti KTAG, tentoraz na daň z príjmu.

2015 – Daňováci za rok vypočuli dodávateľov a preverili náklady firmy.

2015 – Podnet začali preverovať prešovskí policajti.

2016 – Daniari vyrukovali s verdiktom, podľa ktorého musela firma doplatiť na dani z príjmu 27 114 € a penále 2 711 €.

2016 – Rozhodnutie sa stalo právoplátné a spoločnosť zaplatila.

2016 – Policajti oznámili KTAG, že nevidia dôvod na pokračovanie vyšetrovania.

2017 – Médiá dostali od anonyma podnet na previnenie Kiskovej firmy.

Matovič skritizoval protesty proti Kotlebovi! Pozrite sa, čo odkázal Kiskovi s Trubanom

Anti-mítingy v slovenských mestách ako reakcie na zhromaždenia…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak