Type to search

POLITIKA

Poslanec SaS Viskupič kritizuje Trubana: Narúšať mítingy je neslušné a nedemokratické

Poslanec parlamentu zo strany SaS, Marián Viskupič spustil silnú kritiku do vlastných radov. Tvrdí, že protesty proti mítingom ĽSNS začínajú byť agresívne, násilné a vytvárajú napätie a nenávisť. Tvrdí tiež, že organizovať antimíting len pár metrov od mítingu je jeho priamym narušovaním a neslušnosťou.

 

Poslanec NR SR Marián Viskupič (SaS) sa v piatok zúčastnil na protestnej akcii proti kotlebovcom v Trnave, ktorí tam mali míting. Viskupič je silný odporca Kotlebu, no napriek tomu sa mu to čo nastalo v Trnave nepáčilo a vo svojom blogu skritizoval aj vlastných spoluprotestujúcich a organizátorov protestu.

 

Mainstreamové médiá síce za násilníkov označujú výlučne len Kotlebových prívržencov, no priamy účastník protestu v Trnave, Marián Viskupič vidí veci, čo sa tam odohrali, úplne inak : „Čítam, čo hovoria médiá, internety i sociálne siete. Politika je vždy určitý obraz spoločnosti. Obraz spoločnosti bolo možné vidieť aj na zhromaždení. Napätie, nenávisť a rozdielne svety priam sršali z oboch davov.“

Prestane narúšať mítingy ĽSNS? Truban po kritike od Matoviča urobil radikálne rozhodnutie!

Šéf koalície PS/Spolu Michal Truban v rozhovore uviedol, že…

Bolo cítiť, že vzájomné provokácie vyhovujú obom stranám. Je smutné, že politická kampaň chce byť postavená aj na tomto podklade. Facebookové bubliny už vytvárajú rôzne verzie reality. Akékoľvek násilnosti sú zlé a neakceptovateľné a jednoznačne ich odsudzujem. Ale nemôžem si pomôcť, že napadnutí kandidáti niektorých strán sú vlastne radi za spestrenie a zviditeľnenie svojej kampane. A aj kotlebovci majú ďalšie palivo pre svoju kampaň.

 

Viskupičovi sa tiež nepáči, že organizátori protestov robia svoje antimítingy tak blízko pri mítingoch kotlebovcov: „Priamo narúšať mítingy mi príde neslušné. Predstavme si, že by podobne prišli prívrženci ĽSNS a rušili mítingy iných strán. Mám pocit, že väčšina občanov Slovenska chce inteligentné riešenia. Nikam nevedúceho vzájomného prekrikovania, osočovania a vytvárania izolovaných ostrovov už majú dosť. Spoločnosť sa veľmi polarizuje a toto pravdepodobne nepovedie k oslabeniu ĽSNS. Môže sa stať pravý opak. Dnešnému dňu by oveľa viac svedčal míting v dostatočnej vzdialenosti. Ale áno, pozvanie na bojový míting v tesnej blízkosti znie viac sexy a pritiahne viac ľudí.“

Matovič skritizoval protesty proti Kotlebovi! Pozrite sa, čo odkázal Kiskovi s Trubanom

Anti-mítingy v slovenských mestách ako reakcie na zhromaždenia…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak