Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Truban sa v diskusii vysmial Matovičovi: Ľudia nemôžu rozhodovať o programe!

Dvaja politickí rivali, ktorí sú však po voľbách pripravení spolu aj vládnuť. V relácii Na telo si líder OĽaNO Igor Matovič a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban nič nedarovali.

 

Obaja si už cez týžde vymieňali nelichotivé odkazy potom, čo líder OĽaNO oznámil, že nechá ľudí rozhodovať o 11-tich prioritách možnej budúcej vlády.

 

Ak by ich potenciálni koaliční partneri neakceptovali, bol by Matovič pripravený ísť aj do predčasných parlamentných volieb. A presne to je niečo, čo sa nepáči šéfovi PS.

 

“Mám veľký problém s tým, ako to Igor postavil. Povedal, že keď nebudú akceptované tieto podmienky, tak vyvolá predčasné voľby. Keby to videl Fico, tak strieka šampanské. Keby bol Kočner na slobode, na svojej jachte by urobil párty,” vyhlásil Truban.

 

Matovič napriek tomu bráni svoj postoj a tvrdí, že politici za uplynulých 30 rokov nedali bežným ľuďom možnosť výraznejšie “pričuchnúť k moci”.

 

“Mrzí ma, že všetky ostatné strany, vrátane Miša (Trubana) sa zaradili k štandardným stranám, kde Bože chráň, aby ľudia vyjadrili svoju vôľu. (…)Politici nepozerali na dobro pre ľudí,” reagoval líder OĽaNO.

 

Matovič zároveň prisľúbil, že ak v tomto hlasovaní šéfovi Progresívneho Slovenska chýba otázka, či má OĽaNO vyvolať predčasné voľby v prípade, že budúca vláda nebude akceptovať rozhodnutie ľudí, tak ju tam doplní.

 

Truban na otázku, či má jeho strana problémy s niektorými z 11-tich otázok, priznal, že nie všetky sa u neho stretávajú s nadšením.

 

“Elektronické voľby nie sú priorita a je to aj veľmi nebezpečné a drahé. Dávať zľavy za to, že bol niekto voliť.. Ľudia nemajú voliť za peniaze, ale majú voliť slobodne. Pri onkologických veciach sa odborníci tiež vyjadrili, že to nie je veľmi dobré pre niektorých ľudí,” okomentoval Matovičov zoznam predseda progresívcov.

Líder OĽaNO zase neskrýval, že návrh zákona trubanovcov, tzv. Lex Haščák, je pre neho nedostatočný a podľa neho somarina.

 

“Hovorí, že keď si nechá napríklad zdravotnú poisťovňu Dôvera, ale prepíše nemocnice na kamaráta z mafie, tak je všetko v poriadku,” vyhlásil Matovič.

 

Podľa aktuálneho prieskum AKO by pritom Igor Matovič mohol byť premiérom a mal by tak najväčšiu zodpovednosť spomedzi možných koaličných strán.

 

“Vyvarujem sa chýb, ktoré sme tu videli od začiatku minuloročného leta, keď najprv jedni hovorili, že budú mať premiéra a potom to hovorili druhí. Počkajme si na sviatok demokracie, počkajme si, aby sa 29. februára ukázala vôľa ľudí,” povedal Matovič.

Truban sa neudržal! Pozrite, ako povýšenecky sa vyjadruje o robotníkoch

Na adresu pracujúcich ľudoch, by sa takto nemal vyjadrovať…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak