Type to search

POLITIKA

ŠKANDÁL! Marian Kotleba plánuje spolupracovať so stranou Smer

Opozičná ĽSNS podporí zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, kde chcú Smer-SD a SNS prerokovať zdvojnásobenie prídavkov pre rodičov a zavedenie 13. dôchodku. Podmienkou SNS je tiež rokovať o Istanbulskom dohovore a zrušení diaľničných známok.

 

“Podporíme všetky aktivity proti nebezpečnej LGBT propagande,” uviedol hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica. Vládny Most-Híd zvolanie schôdze nepodporí.

 

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v utorok avizoval, že vláda má v stredu (12. 2.) schvaľovať návrh zákona o zdvojnásobení prídavkov pre rodičov a zavedení 13. dôchodku. Poslanci Smeru-SD by rovnako mali iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej by sa spomínané návrhy, v rámci skráteného legislatívneho konania, ešte pred parlamentnými voľbami (29. 2.) mali prijímať.

 

Predseda SNS a NR SR Andrej Danko podporil zvolanie schôdze, podmienkou SNS je prerokovať na nej aj Istanbulský dohovor a zrušenie diaľničných známok pre fyzické osoby či živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony.

Tomáš Drucker posiela Andrejovi Kiskovi tento odkaz!

Neuveríte, čo tomu predchádzalo…

Smer chce v parlamente presadiť trinásty dôchodok pre penzistov a zdvojnásobiť prídavky na deti. Bugár namietal, že tieto návrhy spôsobia „dieru“ v rozpočte 800 miliónov eur a poukázal na rozhodnutie vlády o obmedzení výdavkov.

 

Na to, aby bola schôdza uznášaniaschopná sa musí prezentovať aspoň 76 poslancov zo 150. Smer a SNS majú dohromady 64 poslancov. Pridajú sa však aj poslanci strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS), ktorých je v klube 10. „Samozrejme, podporíme,“ reagoval hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica na otázku, či strana podporí program schôdze. To znamená, že by Smer, SNS a ĽSNS mali k dispozícii 74 hlasov. Ak sa k nim pripočítajú aj hlasy troch nezaradených poslancov Rastislava Holúbka, Petra Marčeka a Martiny Šimkovičovej, ktorí pomerne často hlasujú s vládnymi stranami, tak Smer a SNS pretlačia program schôdze aj bez Mostu-Híd.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak