Type to search

POLITIKA

TAJNÉ fotografie Bašternáka, Kaliňáka a Počiatka! Neuveríte, pri čom sme ich prichytili

Z archívu obžalovaného v prípade vraždy Jána Kuciaka Mariana Kočnera vychádzajú veci, ktoré mnohí tušili, no nikdy nemali potvrdené. Jednou z nich sú aj fotografie bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra financií Jána Počiatka. Obaja si užívali na svadbe dnes odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka.

 

Fotky zo svadby odsúdeného Bašternáka, ktorý je v súčasnosti vo väzení. Našli sa v laptope u Mariana Kočnera a pochádzajú z roku 2012. Bývalý kamarát všetkých a nikoho je momentálne vo väzbe pre kauzu zmenky, z ktorej je obžalovaný. Okrem toho je Kočner obžalovaný aj s objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. 

 

Kaliňák v minulosti odmietal odpovedať na otázku, či sa zúčastnil svadby Ladislava Bašternáka. „S pánom Bašternákom, to viete veľmi dobre, nie som už dlhé roky v kontakte,“ hovoril Kaliňák ešte v roku 2016. 

 

Ján Počiatek a Robert Kaliňák na svadbe Ladislava Bašternáka.

 

Bašternák bol známy ako “náš človek”. Portál spomína aj historku, keď ho policajná hliadka zastavila v uliciach Bratislavy na jeho luxusnom Bugatti Veyron. Policajti vtedy volali nadriadenému a ten im dal pokyn, aby ho nepokutovali, lebo je to „náš človek“.

ŠKANDÁL! Vypočujte si tajný rozhovor Trnku s Počiatkom

Rozhovor sa odohráva v kancelárii vtedajšieho generálneho…

V súčasnosti je Bašternák vo väzení, kde si odpykáva trest za neoprávnenú daňovú vratku pri prevodoch bytov v komplexe Five Star Residence vo výške takmer 2 milióny eur. Súd mu k piatim rokov za mrežami pridal aj prepadnutie majetku a zákaz podnikania. Bašternák však stihol prepísať väčšinu svojho majetku na svoju manželku. tej momentálne patrí aj luxusná vila na Slavíne.

 

Bašternák pred súdom vyjadril účinnú ľútosť a vratku dobrovoľne vrátil. Aj to pomohlo k tomu, že nakoniec dostal miernejší trest, hrozilo mu minimálne sedem rokov. 

Toto je spôsob, akým môže Počiatek prísť o vilu v Cannes

Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica vraví…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak