Type to search

SPRÁVY

Súd rozhodol! Toto je trest pre vraha Kuciaka a Kušnírovej

Špecializovaný trestný súd uznal Miroslava Marčeka vinným z vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký navrhoval Miroslavovi Marčerkovi 25-ročný trest odňatia slobody za vraždu novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a podnikateľa Petra Molnára. Novocký si nemyslí, že boli splnené podmienky na uloženie doživotného trestu vzhľadom na to, že znalci pripustili možnosť nápravy, aj keď je nepravdepodobná. Súd mu nakoniec vymeral trest 23 rokov.

 

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bol obvinený Miroslav Marček, ktorý sa k vražde priznal. Potvrdila to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

 

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová otvorila v pondelok hlavné pojednávanie s Miroslavom Marčekom, obžalovaným z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Marček požiadal o konanie v neprítomnosti.

Toto všetko o vražde Kuciaka a Kušnírovej vieme!

Všetko, čo potrebujete vedieť o tejto tragickej udalosti…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak