Type to search

POLITIKA

Kotleba ostro kritizuje Matovičov záchranný plán! Toto je dôvod prečo

V utorok(7.4) sa Národná rada zaoberala niekoľkými zákonmi, ktoré majú zmierniť krízu spôsobenú koronavírsuom, z ktorých asi najvýraznejšiu diskusiu rozpútal zákon o odklade splátok. Toto riešene v pléne otvorene kritizoval opozičný poslanec a predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý tvrdí, že ide o riešenie veľmi výhodné pre banky, nie pre bežných občanov.

 

Kotleba v parlamente uviedol, že ľudia prichádzajú o prácu ani nie tak kvôli samotnému koronavírusu, ale podľa neho skôr kvôli opatreniam súčasnej vlády. „Boli donútení vzdať sa roboty. Vážené poslankyne, vážení poslanci, dnes tu máme návrh, ktorý má ľuďom pomôcť. My sa tu o tom môžeme rozprávať, pretože my máme garantovaný v tejto chvíli luxusný príjem, ale sú rodiny, v ktorých živnostníci zarábali možno aj viac ako poslanci, ale dnes majú nulu, lebo nemôžu ísť do práce kvôli opatreniam vlády.

 

A je tu dnes návrh zákona, ktorý v paragrafovom znení hovorí, že víťazom tejto situácie, keď poctivo pracujúci ľudia, živnostníci, zamestnanci začnú za mesiac trieť úplnú biedu, sú naozaj komerčné neslovenské cudzie banky,“ tvrdí Marian Kotleba.

V NR SR ďalej položil otázku, že kto je vlastne vláda a parlament našej republiky, keď sa musí s bankami dohadovať o podmienkach „pomoci“ občanom. „Kto sú banky? Veď mi predsa máme zákonodárnu moc, vláda má rozhodovaciu moc. My keď sa dohodneme, že žiadne úroky pre ľudí za odložené splátky nebudú, tak tie úroky ani iné poplatky jednoducho nebudú.

 

Kotleba upozorňoval na to, že hoci vláda sa s bankami dohodla na tom, že ľudia si môžu dobrovoľne odložiť splácanie svojich úverov až na deväť mesiacov, aj počas doby odkladu musia platiť úrok. Znamená to, že v konečnom dôsledku tí, ktorí sa rozhodnú pre odklad kvôli zlej ekonomickej situácii, zaplatia na úrokoch viac.

Čaputová pomohla kotlebovcom! Neuveríte, prečo to urobila

Viac informácii sa dočítate v článku…

V čom sú banky viac ako ostatní obyvatelia? V čom sú majitelia bánk viac ako majitelia malých rodinných podnikov, reštaurácií, služieb? Keď im ste vedeli rozkazom vlády povedať: odvtedy a dovtedy nemôžeš ísť do roboty a prijať zákazníkov? Ale bankám povieme, odložte ľuďom na deväť mesiacov a účtujte si úroky… Veď to nie je nič iné ako úžera!

Podľa Mariana Kotlebu ide dokonca o zneužitie prostredia paniky na zdieranie ľudí. Mnohým občanom podľa neho chýba finančná gramotnosť a mnohí si podľa správ médií budú myslieť, že odklad splátok bude zadarmo. Kotleba dokonca položil otázku, či je autorom novely nezávislá vláda, alebo zástupcovia medzinárodných bánk… „ktorí bez ohľadu na obete pozerajú len na zisk“.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak