Type to search

ZAHRANIČIE

Čína obvinila Rusko zo zlyhania pri koronavírusových opatreniach!

Edita Silna
Edita Silna apr 14

V čínskej provincii Chej-lung-ťiang, ktorá sa nachádza na hraniciach s Ruskom, bolo v pondelok potvrdených 79 prípadov zavlečenia ochorenia COVID-19.

 

Rusko sa po tom, ako bolo z neho do Číny zavlečených už 409 prípadov ochorenia COVID-19, stalo pre Peking najväčším zahraničným zdrojom nákazy. Čínski občania, ktorí sa v Rusku momentálne nachádzajú, by sa preto podľa čínskeho denníka Global Times nemali vracať späť do vlasti.

 

“Rusko je najnovším príkladom zlyhania pri kontrole zavlečených prípadov (nákazy) a malo by poslúžiť ako varovanie pre ostatných,” uviedli Global Times.

 

Štátny denník dodal, že “Číňania sledovali, ako sa Rusko stáva veľmi postihnutou krajinou”, a Peking by mal preto prísnymi opatreniami zabrániť importu nových prípadov nákazy na územie Číny.

 

V čínskej provincii Chej-lung-ťiang, ktorá sa nachádza na hraniciach s Ruskom, bolo v pondelok potvrdených 79 prípadov zavlečenia ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový typ koronavírusu. Vo všetkých prípadoch išlo o občanov Číny, ktorí do provincie pricestovali z Ruska.

Rusko je na čele s Putinom silnejšie ako kedykoľvek predtým!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Osoby prichádzajúce z Ruska tak tvorili výraznú väčšinu z 89 nových potvrdených prípadov ochorenia v Číne.

 

Peking v pondelok na zasadnutí pracovnej skupiny pre boj s novým druhom koronavírusu, ktorému predsedal čínsky premiér Li Kche-čchiang, sľúbil, že do pohraničných oblastí pošle viac zdravotníckych zdrojov.

 

V týchto regiónoch by mali byť postavené nové nemocnice a karanténne centrá, pričom posilnená má byť aj spolupráca so susednými štátmi.

 

Čínske úrady však v pondelok zároveň dodali, že celková dĺžka štátnych hraníc a množstvo priechodov a horských ciest túto úlohu komplikujú.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak