Type to search

SPRÁVY

Zistili sme, prečo Matovič zdieľal fotografiu s falošným popisom!

Premiér zdieľal fotografiu s falošným popisom.

 

Premiér Igor Matovič dnes na svojom Facebooku zdieľal fotografiu, na ktorej má vojak z 2. svetovej vojny prenášať osla medzi mínami ukrytými v mínovom poli.

 

Obrázok na internete koluje už niekoľko týždňov a Matovič ho, podobne ako ostatní,použil v súvislosti s koronavírusom. Ľudia, ktorí fotografiu postujú, obvykle hovoria, že nosenie rúšok zdravými alebo mladými osobami v populácii pomáha chrániť starších a osoby so slabou imunitou.

 

Matovič odporúča, aby sme si každý našli svojho oslíka a pomohli mu. Problémom zostáva, že fotografia je hoax.

 

(Ako vyskúmali vyvracači dezinformácií z portálu Snopes.com, fotka nie je z 2. svetovej vojny, ale z Alžírskej vojny o nezávislosť od Francúzska z roku 1958. Vojak zvieraaninenesie cez mínové pole)

Hoax opäť upozorňuje na spôsob, akým premiér (hoci tentokrát možno v dobrej viere) pomerne voľne nakladá s nepodloženými informáciami na svojom Facebooku. Matoviča tam sleduje takmer 150-tisíc ľudí.

Premiér sa neudržal! Slovákom posiela tento drsný odkaz

Viac informácií sa dočítate v článku…

Matovič má stále len súkromný facebookový profil, nie normálu fanpage, ktorú by mohli spravovať špecialisti na politickú komunikáciu. 

 

Matovič následne svoj status o oslíkovi doplnil: „Vraj príbeh o oslíkovi je hoax … nuž, nevedel som, ale tentokrát mi je to úúúplne ukradnuté … lebo podstata “príbehu” je podstatná … a tú dúfam chápe aj malé dieťa,),“ píše

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak