Type to search

SPRÁVY

Vláda otvára obchody! Pozrite sa, kedy

Edita Silna
Edita Silna apr 21

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) dnes oznámil správu, na ktorú s napätím čakalí státisíce ľudí na celom Slovensku.

 

Otváranie bude mať štyri fázy. V prvej, ktorá začne už v stredu 22. apríla budú môcť znovu otvoriť svoje brány obchody do 300 metrov štvorcových či prevádzky ponúkajúce verejné stravovanie. Tie však iba cez výdajné okienko.

 

Rovnako sem patria vonkajšie trhoviská či predajne automobilov alebo vybrané ubytovacie zariadenia, predovšetkým ubytovne, kde ľudia žijú dlhodobo. Okrem toho do prvej fázy otvorenia prevádzok budú zaradené aj vonkajšie športoviská, ale bez šatní, WC a obecenstva. Musí ísť zároveň o tzv. bezkontaktný šport.

Rómsky aktivista naložil Matovičovi: Drž hubu a šúchaj s nohami!

Viac informácií sa dočítate v článku…

V druhej fáze, ktorá by mala nasledovať o ďalšie dva týždne po spustení prvej fázy, vláda navrhne otváranie ďalších ubytovacích zariadení s WC a kúpeľňou, bez spoločného stravovania a ktoré ponúkajú stravu na izbu.

 

Rovnako sa v rámci druhej fázy otvoria kaderníctva, pedikúry, manikúry, vonkajšie turistické atrakcie, taxi služby, detské kluby do 10 rokov, ale aj kostoly, kde sa budú môcť opäť konať bohoslužby a svadby, ale len s obmedzeným počtom veriacich, resp. účastníkmi obradov. V prípada taxi služieb bude musieť byť hermetický uzatvorený priestor pre klientov a vodiči budú musieť po každom zákazníkovi dezinfikovať vozidlo.

Tretia fáza bude obsahovať otvorenie obchodov do 1000 metrov štvorcových, služby do 1000 metrov štvorcových, verejné stravovacie prevádzky s terasami, masáže, športové rekondičné, rehabilitácie, múzeá, galérie, knižnice a výstavné siene.

Zrúti sa náš premiér? TOTO mu odkazuje psychológ

Pán premiér to nemá jednoduché…

V poslednej, teda spomínanej štvrtej fáze sa majú opäť otvoriť kiná, divadlá, kúpaliská, hromadné podujatia, školy, škôlky, vnútorné športoviská, športové podujatia a všetky ostatné ubytovacie prevádzky.

 

Prechod do jednotlivých fáz bude určený denným nárastom nakazených. Ak bude do 100 denne nakazených, bude sa pokračovať podľa plánu. Ak bude denne nakazených 100-150, zachovajú sa pôvodné nastavenia z predchádzajúcej fázy. Ak bude nakazených nad 150, budú sa zatvárať aj tie, ktoré už boli otvorené.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak