Type to search

SPRÁVY

Miliónové úplatky! Pozrite sa na prepojenie Andreja Danka s korupciou

Edita Silna
Edita Silna apr 23

Kauza Dobytkár mapuje rozsiahlu korupciu v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Jeden z obvinených hovorí o úplatkoch v miliónoch eur. Podľa polície je do nej zapojený aj finančník zo Slavie Capital.

 

Martin Kvietik je potomkom legendárneho slovenského herca, ale v jeho šľapajách nepokračoval – dal sa na biznis. Teraz čelí podozreniu, že sa podieľal na obrovskej korupcii eurofondov v agrorezorte. S bývalým šéfom Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajom Kožuchom mali zobrať na úplatkoch cez 900-tisíc eur.

 

Vyšetrovateľ chce pre oboch mužov väzbu. Polícia v kauze Dobytkár zasiahla tak vysoko, ako už dávno nie. V stredu v neskorých hodinách zadržala jedného z finančníkov spoločnosti Slavia Capital – Martina Kvietika. Dnes ho aj s exšéfom PPA Jurajom Kožuchom obvinili.

Finančníka Kvietika dlhodobo spájajú s bývalou vládnou Slovenskou národnou stranou. Polícia zistila, že aj v minulom volebnom období, keď práve SNS mala v správe ministerstvo pôdohospodárstva a s ním spojenú Pôdohospodársku platobnú agentúru, viaceré projekty na eurofondy uspeli vďaka úplatkom.

 

O spojení finančnej skupiny Slavia Capital s národniarmi pod vedením Andreja Danka sa hovorí pomerne dlho. Spoločnosť na čele s Martinom Kvietikom a Petrom Gabalcom to dlhodobo odmieta.

 

Pravidelné stretnutia predsedu SNS Andreja Danka s Kvietikom opísal v minulosti aj rôzne investigatívne denníky. Mali sa odohrávať práve v hoteli Albrecht, ktorý spoločnosť Slavia Capital vlastní a kde finančníka v stredu hľadala NAKA. „Stretnutia s dôležitejšími ľuďmi sa odohrávajú diskrétne na hornom poschodí, kde sú hotelové izby,“ píše týždenník.

Pozrite si reakciu Igora Matoviča na zadržaného Kajetána Kičuru!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Pri mapovaní väzieb medzi Slaviou a SNS narazil aj naviacerých manažérov, ktorí v minulosti spolupracovali s investičnou skupinou a neskôr sa ocitli vo vedúcich pozíciách štátnych lesných podnikov alebo stáli pri rozhodnutiach o dreve alebo poľných revíroch.

 

Blízky vzťah Kvietikovcov a SNS nie je náhoda. Otec Martina kvietika Štefan bol v deväťdesiatych rokoch poslancom národniarov. Keď sa stal Danko predsedom parlamentu, hercovi a exposlancovi Štefanovi Kvietikovi udelil stranícke vyznamenanie.


 


 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak