Type to search

SPRÁVY

Profesor Krčméry končí v krízovom štábe a my vieme prečo!

Edita Silna
Edita Silna apr 27

Vladimír Krčméry je lekárom, odborníkom na tropickú medicínu, infektológom i onkológom. Bolo tak logickým krokom začleniť ho do Ústredného krízového štábu, kde pravidelne hovorí o svojich skúsenostiach. V priebehu života totiž prežil niekoľko epidémií.

 

Najnovšie sa stal hosťom v relácií Zuzany Kovačič Hanzelovej, kde spoločne rozoberali šírenie koronavírusu na Slovensku. Počas rozhovoru sa redaktorka opýtala, či nie je už unavený. ,,Ja sa už cítim tak unavený, že sa najviac teším do dôchodku, o dva mesiace už môžem ísť a postupne sa sťahujem z krízového štábu. A teším sa aj na to, že sa budem môcť… veľmi sa teším, že budem mať viac času sa venovať mladým doktorom, ktorí chcú ísť do rozvojových krajín,” prekvapivo odpovedal profesor Krčméry.

 

“Mladí tridsiatnici majú altruistickú stránku, prihlásilo sa nám aj dobrovoľne toľko medikov, že sme ich nemohli ani všetkých zobrať. Toto sú tie pozitíva, ktoré sa ukazujú v čase krízy,” pokračoval Krčméry.

Na otázku, kedy sa naučíme žiť s koronavírusom, odpovedal priamo. “Jeden zo scenárov hovorí, že sa s ním naučíme žiť, keď ho dobre spoznáme. Kým tohto nepriateľa nepoznáme, musíme ho brať extrémne vážne. Do času, kým nepríde vakcína. To je podľa mňa otázka šiestich mesiacov, možno aj skôr. Príchod vakcíny je výborná správa, kríva však na jednu nohu. Máme vakcínu na chrípku, ale neočkujeme sa. Preto by som bol rád, aby sme nestratili ostražitosť a brali COVID-19 vážne aj naďalej.”



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak