Type to search

POLITIKA

Mazurek vypenil a pustil sa do vlády Igora Matoviča! TOTO jej odkazuje

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 04

Milan Mazurek sa vo svojom vystúpení ostro pustil do programového vyhlásenie novej vlády.

 

Mazurek narovinu spustil, prečo podľa neho ľudia nemôžu veriť Matovičovej vláde. “Pozrime sa, čo robí vláda Igora Matoviča so Slovenskými opatrovateľkami na rakúsko-slovenských hraniciach. Veď to je odporné, neľudské zaobchádzanie so ženami, ktoré boli vyhnané za hranice našej vlasti nie preto, že by tam chceli ísť, ale preto že chceli uživiť svoje rodiny. “

“Chodia tam, pracujú tam, sú tam celé mesiace a nemôžu sa vrátiť, lebo sa boja ísť do štátnej karantény. Karantény, ktorú vytvorila táto vláda. A prečo sa do nej boja ísť? Lebo sme videli to veľké množstvo prípadov, kedy ste zaradili zdravých ľudí na jednu izbu s ľudmi, ktorí boli nakazení. Videli sme prípady, kedy človek strávil 14 dní v karanténe, vyšiel mu negatívny test a o dva dni na to mu vyšiel pozitívny a povedali mu, ostaň tam ďalších 14 dní a samozrejme si to zaplať,” pokračoval Milan Mazurek.

 

“Vidíme, že ženy z Bratislavy dávaťe do Starej Ľubovne do karantény a ženy zo Starej Ľubovne dávate do karantény v Bratislave. Z východu na západ, jednoducho je v tom úplny chaos.”

 

“Preto chcem apelovať na vás, aby ste zobrali nejaký základný cit a pomohli Slovenským opatrovateľkám, pretože to, čo sa deje, to proste nemôžeme ignorovať. Je to smutné a skutočne tieto ženy sa ničím neprevinili,” nabáda vládu ku zmene.

Ďalej Mazurek upozornil na obsah programového vyhlásnia vlády a apeluje aj na “skrytú” pomoc bankám, ktorým podľa Mazurekovych slov pomôže vláda ušetriť stovky milíonov eur. Spemenul aj sekciu bezpečnosť štátu, kde sa deklaruje, že vláda chce prijať bezpečnostnú stratégiu, ku ktorej povedal pár slov: “Ako poznáme súčasného ministra obrany pána Naďa, zbrojného lobistu Spojených štátov amerických, agenta zahraničných služieb, fanatického NATO a amerikanofila, asi vieme predpokladať, čo bude obsahom takejto bezpečnostnej stratégie.”


 


 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak