Type to search

POLITIKA

Pellegrini zotrel Juraja Šeligu a my vieme, čo tomu predchádzalo!

Podpredseda Smeru-SD a podpredseda NR SR Peter Pellegrini v stredu na tlačovom brífingu reagoval na nedávnu výzvu podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu, na disciplinárne stíhanie ústavného sudcu Mojmíra Mamojku, ktorý bol v minulosti poslancom za Smer. Mamojka sa má podľa médií spomínať v komunikácii viacerých osôb v údajnej Kočnerovej Threeme.

 

Predseda Ústavného súdu (ÚS) SR Ivan Fiačan by mal začať disciplinárne konanie voči sudcovi Mojmírovi Mamojkovi. Vyhlásil to tento týždeň podpredseda NR SR Juraj Šeliga, ktorý zdôraznil, že Mamojka vraj nie je schopný vyvodiť voči sebe zodpovednosť a odstúpiť z funkcie, preto by mal konať Fiačan.

 

Podobne to vidí strana SaS. Podľa poslanca Alojza Baránika (SaS) Mamojka nemá čo robiť vo funkcii ústavného sudcu a mal by čo najskôr odísť.

„Sudca ÚS má spĺňať okrem odborných kritérií a kvalifikácie aj morálne kritériá. Navyše má nielen byť nezávislý, ale má sa aj javiť ako nezávislý. Pri Mojmírovi Mamojkovi máme o tomto veľké pochybnosti. Nehovoriac o tom, že je neprijateľné, aby Marian K., ktorý bol trestne stíhaný vo viacerých veciach, kontaktoval Mamojku,“ skonštatoval Šeliga s tým, že Mamojka to nepoprel a nenahlásil to predsedovi ÚS.

 

Šeliga tvrdí, že takto znížil vážnosť sudcu ústavného súdu i ÚS ako takého, čo považuje za vážny disciplinárny prečin.

Pellegrini ukazuje svoju dominanciu a je pripravený chopiť sa šance!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Peter Pellegrini uviedol, že vníma čo píšu médiá, no podľa neho ide o komunikáciu dvoch iných osôb o sudcovi Mamojkovi. „Dokonca máme rozhodnutie, kde senát, v ktorom je pán ústavný sudca Mamojka, rozhodol v neprospech pána Kočnera. To znamená, že asi môžeme vylúčiť, že konal v jeho prospech. Ale toto by som ponechal na procedúry a disciplinárne konania tak ako to má v súdnictve platiť.“

 

Ku vyjadreniam Juraja Šeligu Pellegrini dodal, že „nemôže sa tu postaviť 29-ročný čerstvý právnik, ktorý v živote ešte nič nerobil, vyšiel zo školy a dnes je podpredsedom Národnej rady, a takýto človek nemá právo. Ja si to nedovolím a už mám podstatne viac rokov aj šedín na hlave, aby som odkazoval ústavnému sudcovi, že sa má zbaliť a má odchádzať“.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak