Type to search

SPRÁVY

Harabin chce prepísať dejiny a my vieme prečo!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 10

Slovenský právnik, sudca a politik Štefan Harabin, ktorý vlani kandidoval na post prezidenta, sa na svojej stránke na Facebooku vyjadril k významnému dňu Víťazstva v 2. svetovej vojne.

 

Aj keď je všeobecne známe, že Akt bezpodmienečnej kapitulácie nacistického Nemecka bol podpísaný 8. mája pred polnocou v Berlíne a v Moskve v tento okamih kvôli časovému posunu bolo už 9. mája, upozorňuje na to aj líder Vlasti Štefan Harabin.

 

„Úplne zámerne som včera nereagoval na 8. máj. Tým pravým dátumom víťazstva nad fašizmom totiž nie je 8., ale 9. máj,“ píše na úvod politík. Zdôvodňuje to tým, že 8. máj presadzovali a presadzujú Anglosasi, ale tí fašizmus neporazili.

„Fašizmus porazili Slovania na čele s Červenou armádou, v ktorej torzo tvorili ruskí vojaci. Či sa to niekomu páči alebo nie, oslobodila nás sovietska Červená armáda, to sú naši osloboditelia. Bez nich by fašizmus nikdy nebol porazený,“ poznamenal Harabin.

 

Dodal, že Rusko, ako nástupnícky štát Sovietskeho zväzu, oslavuje víťazstvo 9. mája. „A pred rokom 1989 sme ho aj na Slovensku oslavovali v tento deň. Tu je potrebné povedať, že našu úctu si zaslúžia všetci, ktorí položili svoj život, aby sme my mohli žiť. Ďakujem každému, kto bojoval proti zverstvám fašistickej ideológie,” uviedol.

Harabin podáva žalobu! Dôvodom je Matovič

Viac informácií sa dočítate v článku…

Zdôraznil, že sa nesmie dopustiť, aby sa hrôzy vojny opakovali. „Musíme spájať sily a zachovať mier. A to sa nám podarí len vtedy, ak naša historická pamäť zostane nedeformovaná. Preto nesmieme dovoliť, aby prepisovači dejín mali priestor svojvoľne meniť historicky nespochybniteľné fakty a výsledky druhej svetovej vojny,“ vyslovil svoj názor Harabin.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak