Type to search

SPRÁVY

Záhadná smrť kľúčového svedka v prípade Kičuru môže zamotať celý prípad!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 14

Muža, ktorý predal Kajetánovi Kičurovi dva byty v Bratislave pod cenu, našli mŕtveho.

 

Ide o Jána Hečka, ktorý predal bývalému šéfovi štátnych hmotných rezerv Kajetánovi Kičurovi dva lukratívne byty v centre Bratislavy výrazne pod cenu. Mali ho nájsť v noci zo stredy na štvrtok obeseného na jeho chate v Oščadnici. Ján Hečko mohol byť dôležitým svedkom pri vyšetrovaní.

 

“Ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená zdravotná – bezpečnostná pitva. Vec je preverovaná ako podozrenie z usmrtenia,” uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Dňa 13. mája v neskorých večerných hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z chaty Tadeáš v stredisku Veľká Rača, kde našli 45-ročného muža slovenskej národnosti v bezvedomí. Okamžitú laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu zahájila oznamovateľka, v rozšírenej pokračovali po príchode na miesto udalosti horskí záchranári z Kysúc a zároveň záchranári posádky rýchlej lekárskej pomoci. Napriek snahe zúčastnených záchranných zložiek sa život muža zachrániť nepodarilo a prítomný lekár skonštatoval smrť,” informuje HZS. Horská služba dodala, že telesné pozostatky nebohého muža následne záchranári transportovali z horskej chaty na Dedovku, kde boli odovzdané príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi.

 

Manželka Jána Hečka Eva bola podriadená Kajetána Kičuru a dodnes šéfuje rezervnému závodu Brodnianka v Kysuckom Novom Meste. Štátne hmotné rezervy podali trestné oznámenie, ktoré by malo súvisieť práve s ňou.

Syn Krištof Kajetán Kičura, ktorý má 20 rokov, kúpil bez hypotéky dva byty v centre Bratislavy, ktorých hodnota prevyšuje státisíce eur. Podľa realitnej maklérky Daniely Danihel Rážovej sa štvorcový meter bytu v danej lokalite pohybuje okolo 4 000 €. Jeden byt má 53 m2 a druhý 65 m2, čiže trhová cena by dokopy prevyšovala 470 000 €. Kičura ich však dokopy kúpil za 200 000 €.

 

Kičuru momentálne stíhajú väzobne, prokurátor ho koncom apríla obvinil z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak