Type to search

SPRÁVY

Kollár spravil nečakaný krok v prípade Lučanského! Pozrite sa, čo povedal

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 18

Podľa predsedu Národnej rady Borisa Kollára (Sme rodina) bolo „trápne“, že došlo k zrušeniu ochranky vrcholným predstaviteľom polície vrátane prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského.

 

Informovali sme, že riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR pred dvoma týždňami rozhodol o odobratí ochrankára a šoféra policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému, ktorý v tejto súvislosti uviedol, že toto rozhodnutie „rešpektuje“.

 

Médiá následne minulý týždeň uviedli, že ochranka bola odobratá aj prvej viceprezidentke Policajného zboru Jane Maškarovej, viceprezidentovi Róbertovi Bozalkovi, šéfovi NAKA Branislavovi Zurianovi a šéfovi policajnej inšpekcie Adriánovi Szabóovi.

 

„Milan Lučanský má výsledky a bol to vrcholne trápny a nedôstojný krok zo strany vedenia Úradu na ochranu verejných činiteľov,“ vyhlásil v nedeľu na sociálnej sieti líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Šéf Sme rodina Boris Kollár na rozdiel napríklad od vtedajšieho opozičného hnutia OĽaNO v lete 2018 komentoval pomerne neutrálne vymenovanie Milana Lučanského za prezidenta polície po tom, čo vo funkcii skončil Tibor Gašpar. Kollár vtedy vyhlásil, že s Lučanským „nemá problém“.

 

„Nech by tam dali kohokoľvek, na každého si niečo nájdu. Každý s niekým niekde sedel, obedoval, spravil si fotku alebo čokoľvek,“ povedal Kollár. Kollár bol presvedčený, že za Lučanským nestojí oligarcha a „nebude na špagátiku“.

Kollár sa Lučanského zastal aj v decembri 2018, keď v súvislosti s vyvodzovaním politickej zodpovednosti po vražde novinára Jána Kuciaka poznamenal: „Treba len vymenovať správnych ľudí na jednotlivé posty. Napríklad mám pocit, že policajný prezident Milan Lučanský nikomu na gatiach nevisí a robí si svoju robotu. Výsledok je vidieť okamžite,“ uznal.

 

Nový minister vnútra Roman Mikulec, ktorý je nominantom hnutia OĽaNO minulý týždeň uviedol, že odobratie ochranky a šoféra policajnému prezidentovi Lučanskému nebolo jeho rozhodnutím. Dodal, že proti Milanovi Lučanskému nevedie otvorenú vojnu, avšak vadí mu v niektorých prípadoch nekonanie, alebo slabé konanie polície. Ktoré konkrétne prípady myslel, neuviedol.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak