Type to search

POLITIKA

Jožo Pročko sa obul do Andreja Kisku! TOTO si o ňom myslí

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 20

Jozef Pročko, poslanec OĽaNO, si servítku pred ústa nedáva. Do politiky vstúpil pre Igora Matoviča a ten ho vraj doteraz nesklamal. Pročko tak reagoval na slová analytika Milana Žitného, podľa ktorého je Igor Matovič populista, ktorý nemyslí svoj boj proti korupcii vážne. Pročko je presvedčený o opaku.

 

Vzťahy medzi OĽaNo a SaS sú podľa neho úplne v poriadku. A takisto si myslí, že ak Kiska odíde z politiky, spraví dobre.

 

Richard Sulík (SaS) sa doteraz nevyjadril k tvrdeniu premiéra Matoviča (OĽaNO), že mu berie dve tretiny energie. Podľa Pročka sú časté výmeny názorov a rôzne výzvy Sulíka a Matoviča cez facebook v poriadku.

„Obidvaja silno využívajú sociálne siete. A tam sa aj z človeka, ktorý za celý rok povie dve slová, stáva Rambo ochotný bojovať za Fica. Čo sa týka sociálnych sietí, aj Matovič, aj Sulík komunikujú cez sociálne siete inak ako v reálnom živote. Takže všetko je vo vládnej koalícii v poriadku, áno,” vyhlásil Pročko.

 

Bezpečnostný analytik Milan Žitný v rozhovore spochybnil boj Matoviča proti korupcii. „Premiér Matovič nemôže byť vyšetrovateľom, žalobcom, sudcom a katom. Na to tu máme vyšetrovacie orgány a do ich činnosti nesmie žiadny politik vstupovať. To, že on vyhral s tými rečami o tom, ako všetkých pozatvára, to je len hlúpa, bezobsažná fráza,” vyhlásil  Žitný.

 

„Premiér je premiér, je vrchol, špička ľadovca, ktorý musí strážiť celý ľadovec. Keď je premiér  skorumpovaný, robí kšefty a takých premiérov sme tu mali, tak to tu tak vyzeralo. Protikorupčný premiér s módom spravodlivosti – to tu presne treba. Nie že nemôže, on musí chrániť spravodlivosť, právo a rovnosť,” vyhlásil Pročko.

Ako ďalej uviedol „pánovi Žitnému želám veľa zdravia, šťastia, božského požehnania a spokojnosti  s manželkou, ktorá pracuje v televízii, ktorú vlastní Kmotrík”.

 

V súčasnosti vládne v zákulisí strany Za ľudí napätie, hľadajú sa vraj potenciálni nástupcovia predsedu Andreja Kisku, ktorý po voľbách nenastúpil do parlamentu, a je len otázka času, kto  ho nahradí na čele  strany. „To sú ich veci, nestarám sa do nich. Ale som rád, že sa to takto stalo, lebo ak Kiska odíde z politiky, urobí len dobre. Ľudia k nemu nemali dôveru,” vyhlásil Pročko



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak