Type to search

POLITIKA

Sulík povedal PRAVDU o jeho konflikte s Matovičom! TOTO mu odkazuje

Edita Silna
Edita Silna máj 20

Podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v utorok na sociálnej sieti uviedol, že je rád, že nakoniec s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) dospejú k riešeniu. Odmieta, že by ich nezhody a konflikty boli iba vymyslené.

 

Sulík na sociálnej sieti, kde zároveň zverejnil fotografiu s Matovičom, napísal:„Mám ho rád, toho nášho Igora.“

 

„Nie, nevymysleli sme ‘konflikt’, aby sme teraz boli za čávov. Ťažké situácie prinášajú ťažké rozhovory a rozličné názory. Som rád, že nakoniec vždy dospejeme k riešeniu. Dnes sme napríklad konečne predostreli návrh, ako vyriešiť preplácanie nájmov v zatvorených prevádzkach. Aleluja!,“ uviedol Sulík ďalej v svojom statuse.

Aj premiér Igor Matovič  v utorok v televízii Markíza, kde bol pozvaný spolu s Richardom Sulíkom, uviedol, že koalícia sa dohodla na postupe, pri ktorom štát nájomcom prispeje takým istým percentom, aké im zľavia ich prenajímatelia. Zvyšok si bude môcť nájomca rozdeliť do 48-mesačných splátok.

 

„Ak prenajímateľ odpustí nájomcovi polovicu, štát prispeje druhú polovicu a nájomca v tomto prípade nebude platiť nič. To je ideál, ktorý by sme týmto spôsobom dosiahli. Veríme, že prenajímatelia budú ústretoví a uvedomia si, že od nájomcov nie je fér si pýtať nájom, keď nemali žiadne tržby,“ povedal premiér.

Matovič tiež priznal, že jeho vzájomný vzťah s Richardom Sulíkom bol v posledných týždňoch trošku „taliansky“ a prirovnal ho k „talianskym siamským dvojčatám“.

„Dokážeme však v momente, keď sa vyžaduje zodpovednosť, potiahnuť spoločne káru. Verím, že ju budeme ťahať štyri roky,“ povedal predseda vlády.

 

V televízii tiež uviedol, že sa Sulíkom dohodli na tom, že problémy koalície sa riešia v jej vnútri a nevynášajú sa von.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak