Type to search

POLITIKA

Pellegrini varuje Slovákov! Na TOTO si musíte dať POZOR

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 28


Premiéra Igora Matoviča nenaštartoval podľa Petra Pellegriniho ani jeden z najstrmších nárastov nezamestnanosti za posledné roky.

 

Podpredseda parlamentu a Smeru Peter Pellegrini na brífingu kritizoval vládu Igora Matoviča. Varoval pred ďalšou pandémiou, ktorá sa valí na Slovensko. “Slovensku veľmi hrozí ďalšia pandémia. Pandémia nezamestnanosti, ktorá so sebou prinesie ďalší fenomén, a to je ekonomická chudoba,” vyhlásil bývalý premiér.

 

Podľa neho Matoviča nenaštartoval ani jeden z najstrmších nárastov nezamestnanosti za posledné roky. Pellegrini vyzval premiéra, aby prestal na brífingu rozprávať o tom, či sú stoly dva metre od seba, zdravotnícke súvislosti pandémie odporučil nechať na konzílium odborníkov.

 

“Očakávam, že budeme vidieť premiéra s ministrom hospodárstva a ministrom financií. Zatiaľ sú to len kozmetické opatrenia, ktoré vláda prijala, preto nám hrozí ekonomická chudoba,” doplnil Pellegrini. Podľa neho Slovensku nebude stačiť len otvoriť všetky prevádzky a myslieť si, že sa krajina vráti do ekonomického normálu.

“Vláda musí predstaviť program, nielen to, ako ide použiť peniaze od Európskej komisie,” skonštatoval Pellegrini. Podpredseda Smeru varuje predtým, že pokiaľ tento štát nenapumpuje do slovenskej ekonomiky veľa peňazí, nepodporí domácu spotrebu, tak pôjdeme od deviatich k piatim. “Pokiaľ nebudeme aktívni, tak to nedopadne dobre so slovenskou ekonomikou.”



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak