Type to search

SPRÁVY

Magda Vašáryová: “Slováci nie sú kresťania a bez migrantov sa nebudeme mať dobre!”

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 29


Slovenská herečka a bývalá politička a diplomatka Magda Vašáryová, manželka Milana Lasicu, sa otvorene vyjadrila na tému migrácie.

 

Nepáči sa jej, že Slováci by si radi vzali domov túlavých psov, ale nie afrických migrantov. Podla nej nie sme kresťania, keď sa nechcem o migrantov z Afriky postarať.

 

70% Slovákov odmieta prijať migrantov do našej krajiny. Vašáryová si však myslí, že politici by mali ísť proti národu a migrantov prijať.

 

„Nezostane nám nič iné, ako nastaviť normálnu migračnú politiku. Bez imigrantov sa nepodarí v budúcnosti dosiahnuť hospodársky rast. V Česku aj na Slovensku už teraz chýbajú desaťtisíce pracovníkov. Ak sa udrží súčasný demografický vývoj, bude vraj Nemecko do roku 2050 potrebovať 4,5 milióna ľudí. Časť týchto ekonomických migrantov budú tvoriť aj naši mladí, ktorí pôjdu za lepším,“ podotkla Vášáryová, ktorá sa domnieva, že spôsob riešenia utečeneckej krízy predstavuje obrovské zlyhanie našej spoločnosti. Dodala, že je neľudské hodiť do jedného vreca ekonomických migrantov s utečencami, ktorí utekajú pred vojnou.

Vášaryová ešte k utečencom použila prirovnanie. „Keď máte len chlieb, tak je veľmi jednoduché rozlomiť ten chlieb a dať tomu, čo je hladný, ale keď máte bazén, tak už je to ťažké,“ vyjadrila sa Vášáryová k postojom ľudí k utečencom



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak